Hlavní obsah

Komise rozhodčích pozastavila činnost čtveřici hokejových sudí

PRAHA

Komise rozhodčích pozastavila činnost čtveřici hokejových sudí za jejich výkony ve čtvrtfinálových zápasech play off. Na extraligových stadionech se v příštích dnech neobjeví hlavní Tomáš Turčan, čároví Roman Hejduk a Radovan Křivský a videorozhodčí Jan Maryška. Informoval o tom předseda komise Pavel Halas.

Článek

Turčanovi byla nejméně do čtvrtka, kdy budou všechny sporné momenty projednány, pozastavena delegace za možné neoprávněné použití videa v sobotním zápase pražské Sparty a Vítkovic. Komise rozhodčích se bude zabývat i důvody, proč Maryška jasný gól neuznal. Hosté i bez této branky v Praze vyhráli a postoupili do semifinále.

Z rozhodování zápasů byla stažena i dvojice čárových Hejduk, Křivský, která špatně posoudila zakázané uvolnění Slavie v nedělním duelu proti Liberci. Domácí si v následné situaci vynutili faul a v přesilové hře vstřelili druhý gól. "Byla to hrubá chyba," řekl Halas.

Na výkon této dvojice, a navíc i na hlavní Turčana a Martina Smetáka za jejich nedělní výkon na Slavii, si Liberec oficiálně stěžoval řediteli soutěže Stanislavu Šulcovi. Jejich případ se však stejně jako situace ze sobotního zápasu Zlína s Litvínovem bude řešit až ve čtvrtek po shlédnutí videa.

Hlavním sporným momentem duelu na ledě Hamé byl nepotrestaný faul holí Jana Hranáče, za který později dostal litvínovský bek stop na jedno utkání. "V těchto případech jsme ale k pozastavení delegace nesáhli, protože podle delegáta si sudí vedli dobře," vysvětlil Halas.

V současnosti má za chyby v řízení zápasů pozastavenou delegaci již čtveřice arbitrů Martin Homola, Miroslav Jebavý, René Trombík a René Hradil.

Reklama

  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín