Hlavní obsah

Procházka vystřílel Kladnu sedmý zápas

KLADNO

Čtvrtfinálovou sérii play-off hokejové extraligy mezi Pardubicemi a Kladnem rozhodne až sedmý zápas. Kladenští dokázali v šestém utkání na svém ledě porazit favorita extraligy 2:1 a vyrovnali stav série na 3:3. Obě branky domácích vstřelil Martin Procházka, za hosty dokázal snížit Petr Sýkora. Rozhodující sedmé utkání se bude hrát ve čtvrtek v Pardubicích.

Článek

Kladno už nastoupilo s Pavlem Paterou, který nemohl hrát předchozí zápas v Pardubicích kvůli trestu za nechtěný faul na rozhodčího. A právě kladenský tahoun měl hned v úvodu zápasu velkou šanci, ale po Procházkově pasu trefil jen boční síťku Lašákovy branky. Domácí pokračovali od začátku v tlaku, Lašáka postupně prověřili Mrázek a Kalla.

Kladenští mohutně povzbuzovaní vyprodaným stadiónem zahrozili další šancí, puk si vyměnili Procházka s Paterou, posledně jmenovaného ale Lašák vychytal. Na druhé straně nestačil v dobré příležitosti zakončit Hejduk a hosté se museli bránit při vyloučení Divíška za nedovolené atakování brankáře Orcta. Při přesilovce tvrdě pálil od modré Špelda, puk se odrazil od zadního mantinelu před Lašáka, kde číhal Bílek. Pardubického gólmana ale překvapit nedokázal. Stejně oběma celkům nevyšly přesilové hry v závěru třetiny.

Na začátku druhé části se domácí museli bránit při vyloučení Ševce a Pardubice ostřelovaly Orcta ze všech stran. Udeřilo ale na druhé straně, v 26. minutě využili početní výhodu domácí, když se v závaru před Lašákem nejlépe zorientoval Martin Procházka. Neuběhly ani dvě minuty a na trestné lavici seděli Frolík a Zeman a Pardubičtí tentokrát svoji úspěšnost z přesilových her potvrdili. Od modré pálil přesně Petr Sýkora.

:. ANKETA
Kdo z dvojice Pardubice - Kladno vybojuje postup do semifinále play-off? Hlasujte v anketě na konci článku.

Uběhla první polovina zápasu a Kladno se mohlo znovu dostat do vedení, když se do nájezdu dostal Procházka. Lašák si ale poradil jak s jeho střelou, tak s dorážkou Gardoně. Největší příležitost měl v závěru druhé třetiny Dopita, kterému mezi kruhy poslal ideální  pas Blažek. Pardubický obr ale v dobré pozici nepochopitelně přestřelil branku.

Domácí se museli na začátku poslední třetiny bránit při vyloučení Kally, přitom paradoxně mohli přidat další branku. Dopředu se vřítil Tomáš Kabele, ale jeho bekhendový pokus Lašáka výrazně neohrozil. Skóre se měnilo ve 47. minutě při parádní akci prvního útoku. Bílek si vyměnil puk s Paterou, ten poslal na volného Procházku a jeho hokejové dvojče dostalo Kladno znovu do vedení.

Pokračovalo se v rychlém tempu, Lašáka postupně prověřili Horna a Kabele, na druhé straně zlikvidoval šanci Havíře Orct. Pět minut před koncem vybuchl kladenský stadión potřetí, když Lašáka nadvakrát překonal Horna. Hlavní rozhodčí však branku neuznal a ještě poslal na trestnou lavici Zajíce.

Zdeněk Müller, trenér Kladna: "Dnes jsme soupeře předčili hlavně bojovností. Jsme rádi, že se vracíme do Pardubic k sedmému zápasu, ve kterém jsou šance obou celků vyrovnané."

Jiří Šejba, asistent trenéra Pardubic: "Byl to vyrovnaný zápas, ve kterém se objevilo málo chyb. My jsme udělali chybu ve třetí třetině udělali, a ta rozhodla."

HC Rabat Kladno - HC Moeller Pardubice 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 26. Procházka (Bílek), 47. Procházka (Patera, Bílek) - 29. Sýkora (Hemský, Dopita). Rozhodčí: Rejthar, Šindler - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:6 Využití: 1:1. Oslabení: 0:0. Diváci: 8118.
Kladno: Orct - Ševc, T.Kaberle, Zeman, Špelda, V.Čech, Kasík, Jelínek - Bílek, Patera, M.Procházka - Hořava, Gardoň, Hrdina - Kysela, Zajíc, Mrázek - Horna, Kalla, Ma.Frolík - Mi.Frolík. Trenéři: Zdeněk Müller a Petr Tatíček.
Pardubice: Lašák - Snopek, Čáslava, Novotný, Pácal, Rozsíval, Havíř, Linhart, Mudroch - P.Sýkora, Dopita, Blažek - Hejduk, Mikeska, Bulis - Hemský, Divíšek, Rolínek - Tvrdík, Koukal, Průcha. Trenéři: Vladimír Martinec a Jiří Šejba.

Reklama

Související témata:
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín