Hlavní obsah

Můj nejlepší zápas sezóny, radoval se kapitán Novák

Liberecký útočník Václav Novák v úterý potvrdil, proč ho v záplavě hvězd z NHL zvolili kapitánem mužstva. Právě on včera vytáhl Bílé Tygry z bažiny, do níž byli po krk namočeni. Při své premiéře v play-off čelili obrovskému tlaku, plná hala od nich čekala vítězství, porážka by znamenala konec sezóny.

Článek

Bývalý sparťanský forvard dal první a třetí gól vítězů a pak v největší šanci hostů zastavil Beránka, byť to nebylo v souladu s pravidly. "Už bylo na čase, aby se povedl zápas, základní část mi moc nevyšla, tohle bylo mé nejlepší utkání v sezóně," oddechl si Novák malou chvíli poté, co mu ve Svijanské aréně vyhrávala skladba Kabátů Vašku, ty jsi prima chlap.

Cenu pro muže zápasu si odnesl on, slova chvály měl ale i pro svého spoluhráče v brance. "Milan Hnilička chytal skvěle, ale především jsme zahráli jako kolektiv," těšilo libereckého kapitána.

Gólman Severočechů dokonce útočil na čisté konto, ale dvě minuty před koncem jej o něj připravil slávista Tomica. "Na obránce jsem se zlobil, jako po každém inkasovaném gólu, ale hlavně proto, že slávisté mohli ještě duel zdramatizovat," vysvětloval další bývalý sparťan Milan Hnilička.

Reklama

Související témata: