Hlavní obsah

Veselý: Chtěli jsme mít čtvrtfinále za sebou

Josef PešoutSport.czPrávo

Šest zápasů potřebovali obhájci extraligového titulu ze Zlína k postupu do semifinále letošního play-off. V souboji s obětavě hrajícím Litvínovem se blýskl zlínský útočník Ondřej Veselý, který nastřílel dohromady pět branek a v pondělí rozhodl prodloužení na severu Čech. "Věřil jsem, že se k nám nakonec přikloní štěstí," říká Veselý v rozhovoru pro Právo.

Článek

Na postupu hokejistů Hamé přes Litvínov jste se podílel pěti vstřelenými góly. Co tomu říkáte? Především jsem velmi rád, už jsme chtěli mít vyčerpávající čtvrtfinálovou sérii zdárně za sebou. Hodně hektický byl hlavně pondělní zápas v Litvínově. Čekal jsem, že to bude přetahovaná o každý gól, což se potvrdilo. Věřil jsem, že se k nám nakonec přikloní štěstí. Po vítězné brance v prodloužení jsem cítil obrovskou úlevu.

Soupeř se proti vám vypnul k ohromnému úsilí. Překvapilo vás to? Ani ne. Už před začátkem série jsme předpokládali rovnocenná utkání. Play-off je novou soutěží a dlouhodobá tabulka opravdu nic neznamená. Trenér Bokroš nás upozorňoval na litvínovskou bojovnost, která nám místy činila velké problémy. Severočeši i s pouhými patnácti hráči nesmírně dřeli, klobouk dolů před nimi. Chtěli jsme to v Litvínově skoncovat, abychom se vyhnuli sedmému zápasu. Vůbec jsem si nedovedl představit, co by se v něm mohlo dít.

Stačili jste postup mezi elitní čtyřku aspoň lehce oslavit? Po zápase jsme byli strašně unavení a na nějaké velké slavení jsme neměli myšlenky. Žádné šampaňské nebo něco podobného. Potřebovali jsme si hlavně trochu odpočinout. Domů jsme se vrátili v úterý ráno a dostali jsme jen krátké volno. A ve středu večer se znovu sejdeme na ledě.

Jak se vám hraje bez zraněného centra Petra Lešky? Jeho vůdčí roli převzal Petr Čajánek. I když je jiným typem hokejisty než Leška, do naší lajny s Jardou Balaštíkem skvěle zapadl. Kromě hokejových kvalit se teď projevuje i jako vynikající hecíř a lídr mužstva.

V semifinále narazíte na Vítkovice. Co si od moravského derby slibujete? Vítkovice mají vynikající mužstvo a jsou největším překvapením play-off. To, že vyřadili Spartu, možná největšího favorita, hovoří za vše. Bude to těžká série a nedá se odhadnout její vývoj. V play-off se může stát cokoliv.

Reklama

Související témata: