Hlavní obsah

Čároví opět chybovali, Čížek s Padevětem si nezapískají

PRAHA

Další dva hokejoví sudí si už v letošním play-off nezapískají. Komise rozhodčích potrestala čárové sudí Jana Čížka a Jana Padevěta za chyby v úterním čtvrtfinálovém utkání mezi Libercem a Slavií zastavením delegace na další zápasy. Informoval o tom předseda komise Pavel Halas.

Článek

Oba sudí byli staženi z delegace na další zápasy bezprostředně po úterním zápase na severu Čech. "Musíme bohužel konstatovat, že výkony čárových rozhodčích zaostávají za dobrými výkony hlavních rozhodčích," uvedl Halas. Komise se proto rozhodla, že počet šestnácti čárových sudích na play-off bude snížen na pět nejlepších dvojic.

Komise rozhodčích pozastavila už v úterý činnost čtveřici dalších hokejových sudí. Na extraligových stadiónech se v příštích dnech neobjeví hlavní Tomáš Turčan, čároví Roman Hejduk a Radovan Křivský a videorozhodčí Jan Maryška. Konečný verdikt vynese komise ve čtvrtek.

Již dříve komise pozastavila za chyby v řízení zápasů delegaci čtveřici arbitrů Martin Homola, Miroslav Jebavý, René Trombík a René Hradil.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec