Hlavní obsah

Výsledek je hodně krutý, posteskl si Hunkes po prohře na Spartě

Praha

S ohledem na vývoj zápasu a obraz hry v prvních dvou třetinách museli při konečném výsledku 2:5 spolknout liberečtí hokejisté na Spartě hodně hořkou pilulku. Přestože inkasovali jako první, dokázali jít díky dvěma gólům sami do vedení, hodně chudý zisk pěti bodů ze soupeřových arén však nakonec nerozmnožili.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Obránce Sparty Vladimír Sičák (vpravo) a liberecký útočník Pavel Zacha.

Článek

Naděje na překvapení na úkor favorita a lídra extraligy se proměnila v prach hned v úvodu třetího dějství. "Výsledek je hodně krutý. Chtěli jsme tu bodovat, i když jsme věděli, že Sparta hraje výborně. Dvě třetiny se nám dařilo, pak jsme dostali takový smolný gól," připomněl v rozhovoru s novináři obránce Jiří Hunkes.

A vedoucí trefa byla vodou na sparťanský mlýn. "Začali jsme to honit, Sparta rychle přidala další gól a dostala se na koně. Pak už se s tím nedalo moc dělat," připustil Hunkes.

Liberec přitom hned na začátku třetí třetiny - i s notnou dávkou štěstí - přestál minutu a půl dlouhou přesilovku Pražanů čtyři na tři. "Je to velká škoda. Říkali jsme si, že pokud se nám to povede ubránit, mohlo by to být dobré. Oni ale hned potom dali gól, bohužel," podotkl Hunkes.

Chtěli využít slabšího rozjezdu favorita

Zejména v úvodu se přitom zdálo, že svou aktivitou dokázal naopak Liberec trochu zaskočit favorizovanou Spartu. "Chceme tak hrát v každém utkání, Sparta v první třetině nehrála tak, jak chtěla," všiml si Hunkes slabšího rozjezdu Sparty. "Snažili jsme se toho využít, bohužel jsme z toho vytěžili jenom jeden gól," litoval devětadvacetiletý Hunkes, jenž v minulé sezóně dres Pražanů rovněž oblékl.

Věří, že pro Severočechy, kteří jsou až dvanáctí a v nové sezóně ještě nedokázali vyhrát dvakrát po sobě, bude alespoň výkon určitým povzbuzením. "Výkon povzbuzením asi je, ale byl bych radši, kdybychom hráli hůř a měli nějaké body," uzavřel výstižně Hunkes.

Reklama

Související témata: