Hlavní obsah

Chomutov dal gól pozdě a klesl až na dno. Nejsme schopní se prosadit, hlesl asistent Veber

Litvínov

Prestižní severočeské derby mezi hokejisty Litvínova a Chomutova bylo zároveň soubojem dvou aktuálně nejslabších celků extraligy. A nezměrná bojovnost hráčů domácího celku slavila úspěch po vítězství 2:1, díky němuž mají Litvínovští na předposlední příčce právě před Chomutovem už tříbodový náskok

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Vpravo Peter Jánský z Litvínova a vlevo Tomáš Malec z Chomutova.

Článek

Chomutovští Piráti potřetí v řadě nebodovali a až osm vteřin před koncem ukončili 187 minut trvající černou sérii bez vstřeleného gólu. A to už bylo na odvrácení porážky pozdě, protože Mrázkova trefa znamenala jen nepodstatnou úpravu skóre.

„Upadli jsme do střeleckého útlumu a nejsme schopni se prosadit. S takovým výkonem, jaký jsme předvedli v první třetině, se nehraje o odpoutání se z nejspodnějších pater tabulky. Pak jsme si vytvořili tlak, ale dát gól je neřešitelný problém," konstatoval asistent chomutovského trenéra Jiří Veber.

Hned po zápase přišel do chomutovské kabiny generální manažer klubu Jaroslav Veverka. Jak reagoval na porážku? „To nebudu komentovat. Neřekl nic. Je to naše věc," uvedl zklamaný chomutovský útočník Vojtěch Kubinčák, který převážnou část kariéry strávil právě v litvínovském dresu a měl tudíž velkou motivaci. „Teprve podruhé jsem nastoupil v Litvínově v roli soupeře. Předtím to bylo kdysi za Spartu. S nikým jsem se nehecoval, protože na to nemám kvůli našemu postavení v tabulce náladu. Je nám jasné, že se musíme zlepšit úplně ve všem, abychom se zvedli. Hlavně potřebujeme dávat góly," zamyslel se Kubinčák.

Hořava: Zvítězilo enormní nasazení

Litvínov se naopak veze na úspěšné vlně. Pod novými kouči Radimem Rulíkem a Miloslavem Hořavou vytěžil ze tří zápasů sedm bodů a rázem unikl ze dna tabulky. Že se tak stane poměrně rychle po trenérské výměně, se asi nečekalo.

„Zvítězilo enormní nasazení našich hráčů. Byl to těžký boj pro obě strany. První třetinu jsme odehráli dobře, byli jsme lepší. Pak se soupeř mocně tlačil dopředu, ale velice dobře nám zachytal brankář Francouz," oddechl si asistent Miloslav Hořava. „Výsledek je těsný, jsme proto rádi za tři body, které nás posouvají aspoň o kousíček dál od posledního místa," podotkl ještě Hořava.

Martynek: Začali jsme bojovat

Premiérový gól v sezóně vstřelil litvínovský útočník Rostislav Martynek. „Čekal jsem na něj hodně dlouho. Naštěstí ta moje branka přišla ve vítězném zápase, o to víc si ji cením," usmál se zkušený forvard, který si pochvaluje i nedávnou trenérskou rošádu. „Noví trenéři přinesli impuls. Začali jsme bojovat jako jeden muž. Snad se naše tápaní z předchozí doby už zlomilo. Během reprezentační pauzy potrénujeme a chceme se dostat výš v tabulce," přemítal Martynek. V čem je u Litvínova rozdíl oproti dřívější herní krizi? „Snažíme se víc napadat soupeře, nahánět ho a víc bruslit a dostat se do varu. Z toho vznikají přečíslení a aktivita," vyjmenoval útočník pozitivní atributy v litvínovské hře.

Reklama

Související témata: