Hlavní obsah

Procházka: Pod větším tlakem jsou Pardubice

KLADNO

Asi jen málokdo čekal, že se čtvrtfinálová série hokejového play-off mezi Pardubicemi a Kladnem protáhne až na sedm zápasů. Hráči Rabatu dokázali dvěma výhrami v řadě srovnat se soupeřem krok a čeká je rozhodující duel. "Výhra v Pardubicích nám dodala sebevědomí," říká kladenský útočník Martin Procházka v rozhovoru pro Právo.

Článek

Kladno nečekaně srovnalo stav čtvrtfinálové série s Pardubicemi na 3:3, čím jste to dokázali? Mužstva se znají, takže je to i trošku o náhodě, o štěstí, o bojovnosti a odhodlanosti. Nás strašně vyhecovali fanoušci, přišlo jich osm tisíc a myslím, že jsme si ten večer všichni parádně užili.

V sérii vás dělila jedna prohra od vyřazení, ale dokázali jste vyhrát nejprve v Pardubicích, a pak i doma. To jste ani na chvíli nepodlehli skepsi, že je vše ztracené? Po první třetině pátého zápasu v Pardubicích v nás byla malá dušička. To nás domácí mleli a zůstali jsme ve hře jen díky brankáři Orctovi. Pak jsme ten zápas otočili a to nás nakoplo. Potom jsme si věřili i pro šestý zápas doma. Výhra v Pardubicích nám dodala sebevědomí.

V šestém zápase jste dvakrát skóroval. Chytil jste střeleckou formu? Zpočátku série jsem se dostával do spousty šancí, ale nedařilo se mi je proměňovat. Nemohl jsem to zlomit. Těší mě, že teď jsem snad alespoň trošku platný.

Trošku? Vždyť vaše dva góly vrátily sérii do Pardubic k sedmému utkání...Na těch trefách měli obrovskou zásluhu Pavel Patera s Víťou Bílkem. Vždyť já ten první gól šestého zápasu ani pořádně neviděl. Ale hlavní je, že hraje celý tým, daří se gólmanovi. Nemáme co ztratit. Užíváme si play-off. Už předem jsem tušil, že to bude série, která nabídne útočný hokej. Pardubice tak hrají po většinu sezóny a my jsme schopni se tomu přizpůsobit. Diváci se musí bavit.

Hra Kladna stojí především na vašem útoku. Cítíte únavu? Ano, ale myslím, že všichni jsou na tom stejně. I soupeř. Určitě nečekali, že budou hrát tolik zápasů. Proto v tom nehledejte vědu.

Východočeši sedmé zápasy doma v minulých sezónách prohráli. Je pro Kladno výhoda, že se rozhodující utkání hraje na pardubickém ledě? Nevím. Každopádně při posledním zápase bývá favorit vždy pod tlakem, tím spíše doma.

Jaké jsou tedy šance Kladna? Před začátkem série jsme to brali tak, že Pardubice jsou jasný favorit. Chtěli jsme jim cestu do dalšího kola co možná nejvíce znepříjemnit. To se nám podařilo. Jsme v ohromné psychické pohodě. Rozhodně je to padesát na padesát. Nemáme co ztratit, jen můžeme získat.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice