Hlavní obsah

Hnilička: Sedmé zápasy bývají hodně specifické

LIBEREC

Hokejisté Liberce v úterý přesvědčivým výkonem vyrovnali na domácím ledě stav čtvrtfinálové série play-off se Slavií a potvrdili tak, že výkony obou týmů kolísají podle místa střetnutí. "V této sérii je domácí prostředí rozhodující, ale sedmé zápasy bývají hodně specifické," říká před rozhodujícím duelem brankář Severočechů Milan Hnilička v rozhovoru pro Právo..

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Milan Hnilička

Článek

Ve čtvrtfinálové sérii se Slavií jsou k vidění obrovské rozdíly mezi výkony obou týmů doma a venku. Čím to je? Pravda je, že takto hrajeme celou sezónu. Slavii se hraje špatně v naší hale, nám zase v Sazka Areně.

Dosavadní bilance vašemu týmu nedává příliš nadějí do sedmého utkání. Navíc Slavia má s rozhodujícími duely bohaté zkušenosti. Víme, že v této sérii je domácí prostředí rozhodující, ale sedmé zápasy bývají hodně specifické.

Rozdíl je i v disciplinovanosti týmu. V pátém utkání v Praze jste dostali 54 trestných minut, v úterý jen deset. To je pravda, na Slavii jsme se nechali hodně zbytečně vylučovat, i když ty tresty v závěru už nic neřešily.

I vy jste dostal na Slavii dvanáct trestných minut, po druhé třetině jste se nechal vystřídat. Dělalo vám potíže dostat se zpátky do pohody, v níž jste byl v úterý?Potřeboval jsem se nechat vystřídat, byl jsem na rozhodčího strašně vytočenej. Ale po zápase jsem se snažil zapomenout a před dalším utkáním už jsem si ani nevzpomněl, že se nějaký zápas v neděli hrál.

Série probíhá v korektním duchu, překvapuje vás to? Moc ne, oba týmy jsou kvalitní a soustředí se na hokej. Hraje se sice hodně do těla, takže často dochází k vyloučením, ale žádné zákeřné fauly se naštěstí neobjevují.

Jak se cítíte fyzicky? V úterý jsem toho měl dost, protože tlak Slavie byl ve třetí části velký. Ale naštěstí jsem dobře fyzicky připravený.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články