Hlavní obsah

Vítkovice - Slavia 4:2Vítkovice díky dvěma brankám Húževky udolaly pražskou Slavii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Bednář 0 : 1
13. Húževka 1 : 1
18. Huna 2 : 1
22. Roman 3 : 1
29. Sklenář 3 : 2
56. Húževka 4 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic zdolali v 18. kole Slavii Praha 4:2 a v tabulce se bodově dotáhli na osmé Pardubice. Ostravské hráče nasměrovala k výhře pasáž mezi 13. až 22. minutou, kdy brankami Petera Húževky, Rudolfa Huny a Ondřeje Romana otočili skóre z 0:1 na 3:1. Po snížení hostí přidal v závěru definitivní pojistku druhou trefou v utkání Húževka. Pražané po sérii pěti výher prohráli podruhé za sebou.

Článek

Domácí na soupeře vlétli, ale Huna ze samostatného úniku Furcha nepřelstil. A když už byl následně slávistický brankář překonán, zachránila ho po střele Svačiny tyč. To Pražané z první vážnější akce udeřili. Jejich nejproduktivnější hráč Bednář převzal před brankou pěkný pas z rohu kluziště od Koláře a nadvakrát si poradil s Dolejšem.

Vítkovice přišly s gólovou odpovědí taky z dorážky. Húževka si dojel pro svou střelu z pravého kruhu a opakovanou ranou vyrovnal. Vedení na svou stranu překlopili Ostravští v první přesilové hře, v níž si vypracovali několik gólových šancí. Húževka se Svačinou ještě zblízka neuspěli, ale skóre se přeci jen měnilo zásluhou přesné rány Huny do levého horního růžku Furchovy branky.

Domácí během utkání několikrát zaskočili soupeře přesnými kolmicemi na útočnou modrou za obránce a v úvodu druhé třetiny z této přidali třetí trefu. Furcha překonal střelou mezi betony Roman. Slávisté byli v této pasáži v útlumu, ze kterého se v polovině utkání vymanili díky brance Sklenáře. Záhy je z dalšího úniku nepotrestal Vandas, jehož ránu zastavila branková konstrukce. Na druhé straně měli hosté možnost srovnat krok z přečíslení dva na jednoho, ale Bednářovu střelu udržel Dolejš před brankovou čárou.

Po opatrných osmi minutách třetí části odstartoval sérii šancí brankář Furch, jehož chybnou rozehrávku nepotrestal Strapáč. Poté následoval nápor Pražanů, v největší příležitosti však agilní Vrdlovec nepřehodil beton Dolejše. Další snahu hostí utnul druhou trefou v utkání Húževka, který střelou z mezikruží definitivně zlomil odpor soupeře. Podtrhnout vítězství domácích mohl ještě Svačina, ale sólový únik neproměnil.

18. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Steel - HC Slavia Praha 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 13. Húževka (Burger, Kudělka), 18. Huna (Svačina, Kudělka), 22. Roman (Svačina), 56. Húževka (Burger, J. Káňa) - 5. Bednář (Kolář), 29. Sklenář (Žejdl, V. Růžička ml.). Rozhodčí: Turčan, Wagner - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:7, navíc Valčák (Vítkovice) 10 min. Využití 1:0. Diváci: 4362.
Vítkovice: Dolejš - Kudělka, Barinka, Sloboda, L. Kovář, M. Hruška, Štencel, Pastor - Strapáč, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - J. Káňa, M. Hlinka, Szturc - Vandas, Valčák, Kolouch. Trenéři: Oremus a Šimíček.
Slavia Praha: Furch - Wharton, Holub, Šenkeřík, Kolařík, Valach, Beňovič, Knot - Kolář, Bednář, Krenželok - Žejdl, V. Růžička ml., Sklenář - Skokan, Klhůfek, Poletín - Micka, Vrdlovec, Stránský. Trenéři: V. Růžička st. a Weissmann.

Reklama

Související témata: