Hlavní obsah

Pardubice zlomily prokletí sedmých zápasů

PRAHA

Prokletí sedmých utkání zlomili v rozhodujícím utkání čtvrtfinálové série proti Kladnu hokejisté Pardubic, když porazili Kladno 3:1 a zajistili si tak místo v semifinále. Až na čtvrtý pokus uspěli Východočeši v rozhodujícím utkání série play-off. Favorita nasměrovaly k výhře přesilovkové trefy kanonýra Colorada Milana Hejduka.

Foto: Koláž Sport.cz

Hokejisté Pardubic se probojovali do semifinále play-off České Pojišťovny.

Článek

Kladno do zápasu vstoupilo velice rázně a už v 2. minutě šlo do vedení. Vyloučení Snopka potrestal Gardoň, který našel dorážkou mezírku mezi betony brankáře Pardubic. Východočeši srovnali v 5. minutě, kdy Hemský po kolotoči přihrávek překvapil Orcta.

Kdo postoupí do finále?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Pardubice gól povzbudil a v 6. minutě šly domácí do vedení. Ve dvojnásobné početní výhodě Mikeska výborně clonil Orctovi a Hejduk přesným švihem skóroval. Kladno se snažilo vyrovnat, pokusy Čecha a Kasíka zlikvidoval Lašák.

Oba celky se nesoustředily jen na defenzívu, šance se střídaly před oběma brankami. V 31. minutě ujížděl na Lašáka střelec jediné kladenské branky Gardoň, dostal se ale do těžkého úhlu a Lašák šanci lapil. Kladno se dále snažilo o srovnání, za brankou hledal volný prostor Martin Frolík, jehož akci ukončil faul Rolínka.

Výhru jistil Hejduk

Pojistku v podobě třetí branky přidal v 55. minutě opět kanonýr Colorada Milan Hejduk, který potrestal další vyloučení Kladna. Po přihrávkách kolegů z útoku Mikesky a Bulise Hejduk přesně trefil pod horní tyčku.

V samotném závěru mohl snížit Pavel Patera, z trestného střílení za posunutou branku ale na slovenského brankáře v barvách Pardubic Jána Lašáka nevyzrál.

Vladimír Martinec (Pardubice): "Dnes pracoval tým i srdcem, více než v minulých zápasech. Je pravda, že se k nám trochu přiklonilo štěstí. Bylo to ale i tím, že kluci nechtěli, aby měla média o čem psát. Že se stala senzace na náš účet. I to je vyprovokovalo, že podali jeden z nejlepších výkonů v sérii. Stejně jako fantastickému publiku jim mohu jen poděkovat."

Petr Tatíček (Kladno): "Byla to vyrovnaná série, ve které hrály oba týmy fair play. Chci poděkovat našim hráčům, že podali stoprocentní výkon a byla vidět vůle, nasazení. Dnešní zápas rozhodl um v přesilovkách, ve kterých soupeř vstřelil dva góly a vyhrál."

Moeller Pardubice - Rabat Kladno 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Hemský (Průcha, Koukal), 6. Hejduk (Hemský, Mikeska), 54. Hejduk (Mikeska, Bulis) - 2. Gardoň (Bílek, M. Hořava). Rozhodčí: Husička, Nečas - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 5:8. Využití: 2:1. Diváci: 9300 (vyprodáno). Konečný stav série: 4:3.
Pardubice: Lašák - Snopek, Čáslava, A. Novotný, Havíř, M. Rozsíval, Linhart, Mudroch - P. Sýkora, Dopita, Blažek - Hejduk, Mikeska, Bulis - Průcha, Hemský, Koukal - Tvrdík, Divíšek, Rolínek. Trenéři: Martinec a Šejba.
Kladno: Orct - Ševc, T. Kaberle, Zeman, Špelda, V. Čech, P. Kasík - Bílek, Patera, Martin Procházka - M. Hořava, Gardoň, Hrdina - Kysela, Zajíc, Mrázek - Horna, Kalla, Martin Frolík. Trenéři: Müller, Tatíček a Evan.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec