Hlavní obsah

Proti silným týmům to není zákopová válka, tvrdí kouč Liberce Hynek

Liberec

Na desátém místě tabulky extraligy zastihla hokejisty Liberce probíhající reprezentační přestávka. Bílí Tygři se přece jen vymanili z nelichotivé pozice v poslední čtyřce, ale při vyrovnanosti soutěže se nemohou nechat ukolébat jedním solidním výsledkem.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Tomáš Bulík z Liberce (vlevo) se raduje z branky, kterou vstřelil Pavlovi Kantorovi z Hradce Králové.

Článek

Severočeskému týmu hodně pomohlo vítězství 1:0 nad Kometou Brno v minulém kole. „Nejdůležitější jsou tři body, které jsme nutně potřebovali. Hodně jsme se na ně nadřeli, ale naštěstí to dobře dopadlo, byť výkon nebyl zdaleka optimální," vrátil se ještě trenér Severočechů Pavel Hynek k osmnáctému dějství soutěže.

Liberečtí se paradoxně více prosazují proti celkům z horních pater tabulky. Nedávno například zdolali ofenzivně laděný Třinec. „Asi je to dáno i kvalitou soupeřů, kteří přijedou s aktivní taktikou. Bruslí, chtějí hrát hokej a není to zákopová válka jako proti mužstvům z konce tabulky. Nechci snižovat momentálně poslední Chomutov, ale pokaždé víme, že s tímto týmem to bude úporný hokej. Připravujeme se na něj dva dny s vědomím, že jeho způsob boje musíme přijmout. Není to o kráse, ale o naší snaze dát góly, aby soupeř byl nucen hru otevřít," analyzoval Hynek průběh extraligy z libereckého pohledu.

Obránce Jiří Hunkes se proti Brnu dostal do střelecké listiny v české extralize po více než dvou a půl letech, když mu byl připsán vlastní gól Komety. Předtím naposledy skóroval v únoru 2011. „Vím, že to bylo také za Liberec. Pak jsem rok působil ve Lvu Poprad a Lvu Praha v KHL a na konci loňské sezóny ve Spartě. Za ní jsem určitě gól nedal," prohodil zkušený bek. A co může být pro obránce lepšího, než rozhodnout o vítězství 1:0? „Vstřelit třeba dvě branky a vyhrát výraznějším rozdílem," smál se Hunkes. O desátém místě Bílých Tygrů už ve vážném tónu řekl: „Nemáme tolik bodů, kolik bychom chtěli. Zkusíme udělat šňůru a po reprezentační pauze zapracovat na tom, abychom se dostali výš."

Na Hunkesova slova přitakal brankář Marcel Melicherčík: „Chceme spoléhat na kolektivní výkony a na ledě se se spoluhráči navzájem podporovat. Vážím si toho, že jsem minule i s přispěním výborné defenzivy vychytal své první čisté konto za Liberec. I pro mě je to impuls, abych v nynější reprezentační přestávce usilovně trénoval s cílem pomoci mužstvu k dalším bodům."

Hokejová extraliga pokračuje až ve středu 13. listopadu.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec