Hlavní obsah

Budějovice začnou v Jihlavě boj o extraligu

PRAHA

Stejné obsazení jako loni má baráž o účast v české hokejové extralize. Hokejisté jihlavské Dukly do ní ale tentokrát vstupují jako nejhorší celek nejvyšší soutěže, naopak vítězové první ligy z Českých Budějovic se touží po roční pauze vrátit mezi elitu. První zápas série hrané na čtyři vítězství uvidí v pátek od 17:30 zaplněný Horácký stadión v Jihlavě.

Článek

Poslední tři barážové bitvy zvládl lépe účastník z první ligy, ale trenér jihlavy Richard Farda tvrdí, že letos to bude jinak. "Chceme využít výhody domácího ledu v úvodu. Rozhodovat bude disciplína i soudržnost mužstva a věřím, že téměř třítýdenní pauza od skončení základní části nás nepoznamená."

Kdo vyhraje baráž o extraligu?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Fardu nestraší ani skvělé statistiky českobudějovického brankáře Romana Turka. "Zaměříme se na obranu středního pásma, ale klíčem k úspěchu bude, kdo dokáže dávat góly," odhaduje Farda a dodává: "Nejen Turek, ale rovněž Prospal s Dvořákem jsou klíčoví hráči soupeře a budeme jim věnovat zvláštní pozornost. Bakusova řada je připravena střežit elitní útok Budějovic."

V Jihlavě pamatuje loňskou úspěšnou bitvu s jihočeským soupeřem celkem třináct hráčů, na straně soupeře je to deset hokejistů, mezi nimi i kapitán Radek Bělohlav, který připomíná: "Loni jsme skoro celou sezónu prohrávali a v našich hlavách to zůstalo i pro baráž. Snad letos bude psychická deka na Dukle."

DUKLA  JIHLAVA  - ČESKÉ  BUDĚJOVICE
Hraje se: 18., 19., 22. a 23. března, případné další utkání 26., 28. a 30. března
3BRANKÁŘ1
Jihlavští sázejí na mladého Lotyše Edgarse Masalskise, jenž týmu vychytal tři z celkových šesti vítězství v sezóně. Budějovickým trumfem je Roman Turek s fantastickou úspěšností zásahů v play-off (97,9 %).
4OBRANA2
Obrana byla největší slabinou Jihlavy v extralize, mužstvo inkasovalo v průměru téměř čtyři góly na zápas. Zklamáním byly výkony Petra Buzka, který pro zranění v baráži nenastoupí. Budějovice se mohou opřít o spolehlivé posily ze zámoří Radka Martínka, Stanislava Neckáře a Andrew Ference, své si odvedou i Krstev a Gřegořek.
3ÚTOK1
Jihlavě se uzdravili kanonýři Aleš Padělek a Pavel Vostřák, kteří to ale sami neutáhnou. Roli tahouna nenaplnil Ladislav Lubina. Na straně Budějovic je pak plejáda hráčů, kteří okusili NHL nebo reprezentaci: Václav Prospal a Radek Dvořák, Václav Pletka, Radek Bělohlav nebo Luboš Rob.
25 %ORTEL75 %
Pozn.: hodnocení je uváděno podle školní stupnice, ortel představuje procento důvěry redakce v postup týmu.
2,40:1Kurzy Tipsportu na postup1,45:1
NÁZORY  TRENÉRŮ
Farda (Jihlava): "Budějovice s řadou es z NHL mnozí vidí jako favorita, ale nám by role outsidera mohla svědčit. Cítím, že celé mužstvo má velké odhodlání zachránit extraligu. Hráči konečně můžou ukázat, co v nich je."
Jandač (Budějovice): "V kabině je znát chuť i zdravé nažhavení. Pro nás prostě neexistuje jiná varianta než návrat do extraligy."

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice