Hlavní obsah

Hejduk: Bylo to těžší, než jsme čekali

Marek BurkertSport.czPrávo

Hokejisté Pardubic dokázali zlomit bariéru neúspěšných sedmých zápasů a po výhře nad Kladnem 4:3 na utkání postoupili do semifinále play-off. Dvěam góly zařídila rozhodující výhru posila Východočechů z NHL Milan Hejduk. Kanonýra Colorada vybrala redakce práva jako nejelpěšího hráče série Pardubice - Kladno.

Foto: ČTK/Michal Doležal

Milan Hejduk.

Článek

Dal jste dva góly v sedmém zápase čtvrtfinálové série s Kladnem. To je přesně to, co od vás fanoušci čekají. Cítíte to stejně?Možná by nám stačilo i vedení 2:1. Sice jsme se trochu klepali, ale Jánko Lašák chytal výborně. Když to šest minut před koncem bylo o dva, už jsme věděli, že postup nepustíme.

Hodně se mluvilo o černé sérii pardubických sedmých zápasů na domácím ledě. Připouštěli jste si v průběhu utkání, že byste nemuseli vyhrát?Začátek nebyl zrovna ideální, zaplaťpánbůh za chvíli vyrovnal Aleš Hemský a vzápětí jsme skóre otočili a psychicky vyrostli.

Takže deka sedmého duelu na vás neležela? My, co jsme přišli z NHL, jsme u toho sice nebyli, ale psalo se o tom pořád dokola, že kluci poslední tři sedmé zápasy prohráli. Já si ale pořád myslím, že domácí prostředí v rozhodujícím duelu je výhoda a už prostě nebylo možné, aby tahle série pokračovala.

Kladno vám nečekaně hodně vzdorovalo, zaskočilo vás tedy něčím?Za stavu 3:1 na zápasy jsme měli ideální příležitost sérii v klidu ukončit. Tím jsme jim dali trochu života a Kladeňáci pak v šestém utkání hráli moc dobře. Čekali jsme, že budou nepříjemní, ale ne až takhle. Skvěle jim navíc celou sérii chytal gólman Orct.

V semifinále se proti Pardubicím překvapivě postaví Liberec, věříte si na něj víc než na Slavii?Liberec bude asi ještě těžší soupeř než Kladno. Ve městě tam vládne hokejová euforie. Hnilička jim skvěle chytá, hodně se posílil v obraně a má nebezpečné a dravé útočníky. V play-off už ale nenarazíte na celek, který by nebyl nebezpečný.

Reklama

Související témata: