Hlavní obsah

Vítkovice si troufají, Zlín má potíže s centry

PRAHA

Vítkovice si po skalpu Sparty troufají i na dalšího favorita play-off. Mistrovský Zlín totiž před nedělním startem semifinálové série trápí nedostatek středních útočníků. Po Leškovi, který má zlomený kotník, ztratili obhájci titulu do konce sezóny i dalšího centra Bonka s poraněnými vazy v rameni.

Foto: SPORT/Ondřej Lazar Krynek

DEFAULT TITLE

Článek

"Je to pro nás velmi výrazné oslabení, ale snad taková situace ještě víc mužstvo semkne. Chceme dál nasazovat čtyři řady, ale těžko to lepíme. Každopádně Čajánek zůstane mezi Balaštíkem a Veselým, další křídla Barinka s Eratem dostanou mezi sebe asi Čecha," líčí trenér Ernest Bokroš.

Zlín je i vzhledem k potížím ve složení útoků připraven hrát maximálně zodpovědně v defenzívě a spoléhá na brankáře Murína. "Nesmíme se hnát bezhlavě dopředu, ale spíš využít každou příležitost k zaútočení. Formu cítíme, jen ji prodat," soudí nejlepší střelec play-off Ondřej Veselý. "Nedat Vítkovicím prostor, hrát proti urostlým obráncům tvrdě a prosadit se z přesilovek," přemýšlí o receptu Bokroš.

Kdo vyhraje úvodní semifinále?
Hlasujte v anketě na konci článku!

V letošním ročníku mají semifinalisté vyrovnanou bilanci vzájemných zápasů. Zatímco Zlín vyhrál dvakrát v první polovině soutěže, Vítkovice jej přehrály v obou duelech druhé části. "Od Vánoc hraje ostravské mužstvo skvěle, příchod trenéra Vůjtka výkony obdivuhodně pozvedl," soudí Bokroš, který věří v podporu zaplněného hlediště. "Diváky moc potřebujeme."

Uhlídat začátky zápasů, které Zlín na domácím stadiónu zvládá fantasticky, tudy vede podle vítkovických hráčů cesta k úspěchu. "Mužstvo musí být maximálně soustředěné, v hráčích cítím velkou chuť," tvrdí asistent trenéra Miloš Holaň, jemuž připadla role analyzátora hry protivníka: "Znovu jsme si vypracovali podrobnou charakteristiku hráčů soupeře, ale mužstvo pustíme k videu až v sobotu, zatím jsme hráče spíš chtěli držet v nažhavení."

Trenéra Vůjtka sužovalo nachlazení

Trenéra Vladimíra Vůjtka během týdnu sužovalo nachlazení, dokonce musel vynechat  několik tréninků. "Čeká nás hodně silný a kompaktní tým, jehož hra je založena na propracovaném obranném systému, ale věříme, že v něm najdeme skuliny. Domácí musí, my jen chceme," tvrdí. "Zlín má mužstvo, které se umí perfektně nabudit. Hráči soupeře rádi střílejí z nejrůznějších pozic a snaží se tlačit před branku. Silní jsou i v osobních soubojích. Je na nás, abychom se teď s tím vyrovnali," doplňuje kouče Holaň.

Dnes odpoledne mají ještě Vítkovičtí povolenu návštěvu ligového fotbalu na Bazalech, aby přišli na jiné myšlenky, a hned po něm se přesunou do Zlína, aby se tam v klidu vyspali před nedělním utkáním. "Bohužel se nám nevyhýbají problémy. K dispozici nebude můj syn, kterého trápí viróza, bolavá záda zatím na led nepouštějí ani dalšího útočníka Padělka. Ale snad by alespoň on mohl být do neděle v pořádku," doufá kouč Vůjtek.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec