Hlavní obsah

Murínovi jsem chtěl porážku v nájezdech vrátit, říká Pinc

ZLÍN

Hokejisté Vítkovic vyhráli první semifinále play-off na ledě Zlína po samostatných nájezdech a jednou z klíčových postav byl gólman Marek Pinc. "Vedeme jedna nula, to je určitě výhoda. Uvidíme, co se nám povede v pondělí," říká vítkovický brankář, jenž výhrou ve Zlíně oslavil šestadvacáté narozeniny, v rozhovoru pro Právo.

Článek

Byl jste při samostatných nájezdech hodně nervózní? Je to loterie, stát se může cokoliv, takže jsem si to moc nepřipouštěl. Ostatně to platí pro všechny zápasy v play-off.

Už jste někdy čelil nájezdům v tak vypjaté chvíli? Ne, v play-off to byla při penaltách moje premiéra. Hrál jsem jen nějaká prodloužení.

Myslel jste na to, že jste měl v den semifinále 26. narozeniny? To mě ani nenapadlo. Soustředil jsem se na hokej. Ani žádná oslava nehrozí, to až po play-off. Po večeři se jde hned spát.

Radil jste trenérům, koho poslat za váš tým na nájezdy? Nějaký názor jsem jim řekl, ale myslím si, že se rozhodovali nakonec podle sebe. Výsledek jen ukázal, že jejich volba byla správná.

Tušil jste, co provádějí při nájezdech hráči Hamé? Přiznám se, že trošičku vím, kdo má jakou specialitu, ovšem v takové chvíli na to myslet skoro ani nejde. Člověk musí reagovat na to, co se děje.

Při lednovém Utkání hvězd vás zlínský Murín při nájezdech předčil. Vzpomínám si na to. Tehdy to ale bylo jiné, šel jsem na led celý vymrzlý. Chtěl jsem mu to někdy vrátit a povedlo se v pravý čas.

Víte, že jste poprvé letos v play-off otočili zápas z nepříznivého stavu? Já to klukům v šatně říkal, že to přijde. Je to ale hrozně těžké. Lepší je dobře začít.

Jak vám vychází srovnání Sparty a Zlína? Pro mě je to stejně těžké jako ve čtvrtfinále. Je ale znát, že Zlín spoléhá víc na obranu, dostáváme se do šancí daleko složitěji. Bude to ještě moc těžké.

Co pro vás úspěšný vstup do semifinále znamená? Vedeme jedna nula, to je určitě výhoda. Uvidíme, co se nám povede v pondělí.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články