Hlavní obsah

Irgl opsal nájezd od Burgra

ZLÍN

Jako malý školák se po úvodním semifinále ve Zlíně přiznal autor rozhodujícího nájezdu vítkovický Zbyněk Irgl, že gólovou kličku opsal od spoluhráče. "Pozorně jsem sledoval, jak Burger dvakrát uspěl s blafákem, tak jsem to zkusil podobně jako on a vyšlo to," jásal hrdina premiérových nájezdů play-off.

Článek

"V tréninku jsme penalty zkoušeli jen trochu, žádná speciální příprava. O to víc těší, že jsme je zvládli," dodal Irgl. "Nevěděl jsem dopředu, co udělám, protože Murín se tam plácal po ledě. Nervy to nebyly velké, tep tak na sto deset," smál se Jiří Burger.

"Dostal mě, když dvakrát předvedl stejnou kličku," říkal o Burgrovi zlínský brankář Igor Murín, který v zápase kryl 34 střel, ale při nájezdech měl jen poloviční úspěšnost: "Věděl jsem, že nájezdy jsou buď anebo. Měli jsme smůlu. Vítkovice mají vhodné typy hráčů na takovou koncovku, zvládly ji dobře."

Seznam střelců se na straně vítězů rodil v klidu. "Trenéři oznámili pět jmen a nikdo neodmítl jet," popisoval kapitán Pavel Kubina, který sice svůj nájezd neproměnil, ale vyrovnáním v závěru udržel Vítkovice ve hře: "Ukázali jsme, že hrát se musí do chvíle, než zazní poslední siréna. Já věřit nepřestal ani na chvíli."

Petr Čajánek se mezi exekutory nájezdu nedostal: "Trenér měl představu, kdo má jít. Každý z kluků se to snažil provést co nejlépe, ale někdy je to i o štěstí a to jsme neměli."

Zlínští cítili, že zápas ztratili nezvládnutou poslední minutou třetí třetiny. "Měli jsme vyhodit puk a my to mazali v rohu. Balaštík dokonce mohl jet s pukem vstříc opuštěné brance, ale těch chyb bylo víc," litoval Martin Hamrlík a doplnil. "Sehráli jsme dobrý zápas se smolným koncem. Nájezdy jsou loterií, přiznávám, že jsme je nepilovali."

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín