Hlavní obsah

Snad se s bráchou na ledě nepotkáme, přeje si Michal Rozsíval

Jako mladší z bratrské dvojice má pardubický obránce Michal Rozsíval před o rok a půl starším Patrikem přirozený respekt. Proto by byl radši, kdyby se cesty obou hokejových sourozenců na ledě během semifinále extraligy mezi Pardubicemi a Libercem minuly.

Foto: koláž Sport.cz

Pardubice se po roce opět pokusí proniknout do finále - ilustrační foto.

Článek

Jedině tak prý může uhájit svou čest profesionála i své rodiny. "Bylo by lepší pro nás pro oba, abychom se při střídání na ledě vůbec nepotkali," řekl pardubický obránce novinářům. Podle něj je těžké i ve vřavě play off bratra přehlédnout. "Neměl bych, ale možná budu Patrika podvědomě brát přece jenom jako bráchu a ne jako soupeře," uvedl.

Rozsíval, který hájí v NHL barvy Pittsburghu, si nedokáže představit, že by v zámoří na sebe brali sourozenci podobné ohledy. "Když proti sobě nastoupili Primeauové, tak si dokonce dali pár facek na ledě. Oni tam takovéhle problémy neznají. Ale tak daleko to snad mezi námi nedojde," prohlásil šestadvacetiletý Michal.

Možná, že vzájemné duely bratrů na čas rozdělí i jejich rodiče. "Domnívám se, že jeden zápas bude fandit táta mně, máma bráchovi a druhý si to vymění," žertoval obránce. Jeho s Patrikem prý vždycky rodiče podporovali stejně. "Jsou rádi, že nás mohou vidět na ledě spolu, i když budeme hrát proti sobě. Jedno ale mají jisté: v každém případě budou mít doma přinejmenším finalistu extraligy," řekl Michal s hrdostí v hlase.

V NHL komunikace mezi soupeři neexistuje

V NHL neexistuje, aby spolu během play off hráči ze soupeřících týmů mluvili. Kdo nařízení poruší, může čekat pokutu. U Rozsívalů ale žádné mlčení držet nebudou. "Samozřejmě jsme si už volali. Během série se určitě budeme hecovat. Nebudu vypínat telefon, když mi bude brácha volat. Navíc nežijeme pouze hokejem, jsou i jiné věci, kvůli kterým si můžeme zavolat," řekl obránce, který do Pardubic přišel v průběhu sezóny z Třince.

Zatím se prý spolu o nic nevsadili, aby ještě zvýšili rivalitu. "Ale ještě je čas, třeba něco vymyslíme," usmíval se Michal. Tuší, že Liberec nebude na cestě do finále jednoduchou překážkou. "Má silné mužstvo," řekl uznale.

Série podle něj přinese skvělý hokej. "My máme výborné mužstvo a Liberec tím, že vyřadil Slavii, dokázal, že je také vynikající. Musíme v každém zápase dřít do úmoru," předložil pardubický hráč recept na úspěch. "Určitě to budou velké bitvy. Jen musím nějak v hlavě zapudit myšlenky na to, že proti mě stojí vlastní brácha," prohlásil.

Reklama