Hlavní obsah

Pardubice - Vítkovice 1:3Pardubice nadále tápou, doma nestačily na Vítkovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Nosek 1 : 0
9. Szturc 1 : 1
24. Vandas 1 : 2
42. Huna 1 : 3
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Pardubic prohráli v 19. kole extraligy s Vítkovicemi 1:3. Domácí tak ztratili sedmý z posledních osmi zápasů a doma prohráli potřetí v řadě, přestože zásluhou Tomáše Noska otevřeli skóre již po 46 vteřinách hry. Ostravané pak ale třemi góly otočili skóre a dovedli zápas k vítězství. Díky tříbodové výhře se dostali v tabulce právě před Pardubice.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva brankář Martin Růžička z Pardubic, Petr Strapáč z Vítkovic a pardubický Aleš Píša.

Článek

Pardubice měly velice dobrý vstup do utkání a už v prvním střídání pláchl vítkovickým obráncům Sýkora, zakončení bekhendem se mu však nepodařilo. Zaváhání kanonýra ale jen pár vteřin nato napravil Tomáš Nosek, jenž se nejlépe zorientoval před brankovištěm a prostřelil Dolejše mezi betony.

Domácí pak měli k dispozici přesilovou hru, tu už ale zkoncentrovaná obrana Vítkovic ubránila. Navíc se hosté velice brzy dočkali vyrovnání. Po Hlinkově nahození se puku zmocnil Szturc a rychlou střelou propálil Růžičku. I Vítkovice krátce po vstřeleném gólu hrály početní výhodu, ve které velice nebezpečně pálil Sloboda.

Nerozhodný stav trval do 24. minuty. Za obranu Pardubic se dostal Vandas, který při svém prvním zakončení neuspěl, ale pak si chytře počkal na Kucserovu přihrávku přes brankoviště a bezpečně zakončil. Narůstající převahu hostů mohl potvrdit agilní Szturc. Ten nejprve neproměnil samostatný nájezd po faulu Kočího, poté jeho střelu zastavilo břevno.

Konstrukce branky nepřála ani domácím hráčům. Ve 45. minutě pálil ihned po vhazování do tyče Sýkora, Dolejš se za pukem ani neohlédl. Vítkovice přestály nápor soupeře a následně udeřily. V přesilovce se po precizní kombinaci celého útoku prosadil ranou do horního růžku branky Huna. Tentýž hráč mohl v dalším střídání definitivně rozhodnout, ale Růžička tentokrát zasáhl. Pardubice však v závěru Dolejšovu branku ani pořádně neohrozily.

19. kolo hokejové extraligy:
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Vítkovice Steel 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 1. T. Nosek (Kousal) - 9. Szturc (M. Hlinka), 24. Vandas (Kucsera), 42. Huna (Roman, Svačina). Rozhodčí: Šindler, Fraňo - Frodl, Charvát. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:1. Diváci: 7109.
Pardubice: M. Růžička - Benák, Zdráhal, Píša, V. Kočí, Gregorc, Vašíček, Čáp - P. Sýkora, Cetkovský, T. Zohorna - Radil, Kousal, T. Nosek - Endál, Marha, Číp - J. Veselý, Poulíček, Rys. Trenéři: Venera a M. Říha ml.
Vítkovice: Dolejš - Kudělka, Barinka, Sloboda, L. Kovář, M. Hruška, Štencel, Stehlík - Strapáč, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - J. Káňa, M. Hlinka, Szturc - Vandas, Valčák, Kolouch - Kucsera. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín