Hlavní obsah

Karlovy Vary - Plzeň 1:2Plzeň udolala v derby domácí Karlovy Vary

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Kašpařík 0 : 1
43. Pohl 1 : 1
54. Sýkora 1 : 2
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Plzně zvítězili v 19. kole hokejové extraligy v západočeském derby na ledě Karlových Varů těsně 2:1. Domácí prohráli počtvrté za sebou, duel rozhodl v 54. minutě hostující útočník Tomáš Sýkora.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Hráči Plzně se radují z vítězství v Karlových Varech.

Článek

Poprvé v této sezóně přivítala karlovarská Energie v západočeském derby obhájce titulu z Plzně. Vypomohla si přitom novou akvizicí z Chomutova - obráncem Martinem Rýglem.

Opatrný hokej v úvodních minutách narušilo pouze zaváhání hostujícího gólmana Machovského za brankou a šance Dudy na druhé straně. Ke konci první třetiny se hra přiostřila. Po faulech Zaťoviče, Rýgla a Zuckera, který obdržel dokonce čtyři minuty za zranění Pletky, se hostům naskytla možnost hrát prakticky dvě a půl minuty přesilovku pět na tři. "Škodovka" ale tuto pasáž hry sehrála velice špatně a bez větší gólové šance.

Ve druhé třetině postupně získávali navrch Indiáni. Po zaváhání Martina Rohana ještě zůstal puk těsně před brankovou čárou domácích, ale po opakovaných chybách karlovarské obrany ve vlastním pásmu se již skóre měnilo. Ve 27. minutě propadla nenápadná střela Kašpaříka za Závorkova záda. Při trvajícím náporů Plzeňských mohli skóre postupně navýšit Dvořák, Hollweg a především Josef Straka, jemuž po pěkné individuální akci scházela jen gólová tečka. Energetici si prakticky vážnější šanci nevytvořili, tu jedinou při přečíslení dvou na jednoho nevyužil Vlach.

Rozhodl Tomáš Sýkora

Slušně zaplněná KV Arena viděla v posledních dvaceti minutách zcela jiný hokej. Byla to zejména Energie, kdo přidal na aktivitě. Ve 43. minutě Pohla ideálně vysunul Zaťovič a ten po samostatném nájezdu prostřelil Machovského. Výsledkem zvýšené aktivity domácích byla o šest minut později Dlouhým nastřelená tyč. Po následném závaru skončil puk v hostující brance, ovšem až po hvizdu rozhodčího, což rozbouřilo emoce i v hledišti.

Když borci z lázeňského města nevyužili v 51. minutě 26 vteřin trvající početní výhodu pět na tři, udeřilo o tři minuty později na druhé straně. Karlovarská obrana nechala zcela nepovšimnutého Tomáše Sýkoru, který se natlačil až před Závorku a vstřelil vítěznou branku zápasu. K vyrovnání Karlovým Varům nepomohla ani 40 vteřin trvající hra bez brankáře.

19. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 43. Pohl (Zaťovič, Bičánek) - 27. Kašpařík (Lev, Frolo), 54. T. Sýkora. Rozhodčí: Čech, Jeřábek - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 6:4. Bez využití. Diváci: 4620.
Karlovy Vary: Závorka - M. Rohan, Bičánek, Rýgl, J. Drtina, Parýzek, Gulaši - Pohl, Vachovec, Zaťovič - Hovorka, Roman Vlach, Dlouhý - Zucker, J. Kverka ml., J. Doležal - M. Látal, Kytnár, Koblasa - Tomeček. Trenéři: Mlejnek a J. Kverka st.
Plzeň: Machovský - Jiří Hanzlík, Seman, Slovák, J. Jeřábek, Mozík, Frolo, Marcel - Kratěna, J. Straka, J. Sýkora - Duda, Vlasák, Pletka - Indrák, Kašpařík, Lev - Dvořák, T.Sýkora, Hollweg - Petruška. Trenéři: Razým, Michal Straka a Pejchar.

Reklama

Související témata: