Hlavní obsah

Hradecké hokejisty znovu spasil v prodloužení Lukáš Květoň. Je to asi náhoda, tvrdil střelec

Josef PešoutSport.czPrávo

Dvě série zůstaly zachovány po duelu litvínovských hokejistů s královéhradeckým Mountfieldem. Východočeský celek vyhrál pošesté v řadě na soupeřově ledě, zatímco Severočeši bodovali po nástupu nových trenérů Radima Rulíka a Miloslava Hořavy i v pátém zápase po sobě.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost hokejistů Hradce Králové.

Článek

O vítězství Hradce Králové 3:2 v prodloužení rozhodl útočník Lukáš Květoň v přesilovce. „Po reprezentační pauze jsme ze začátku trochu hledali herní rytmus. Věřil jsem, že můžeme v nastaveném čase strhnout skóre na svoji stranu. V početní výhodě čtyř proti třem jsme měli dost prostoru. Zvolil jsem prudkou ránu, kterou jsem chtěl trefit branku - a pak děj se vůle boží. Střela mi celkem sedla, i když to nebylo úplně ideální zakončení, jaké bych si představoval," líčil Květoň, který se stává specialistou na rozhodující trefy v nastavení.

Zajímavé je, že stejným způsobem zařídil Hradci výhry i na dalších severočeských stadiónech - v Chomutově a v Liberci. „Nijak statistiky nesleduji, je to asi náhoda," prohodil zkušený útočník.

Dva vzácné body

„Jsou to pro nás vzácné dva body. Na Litvínov moc neumíme, takže jsme asi uhráli maximum. I soupeř měl šance na vítězství, sahal po třech bodech a v prodloužení i po dvou, proto výsledek bereme všemi deseti," poznamenal hradecký trenér Peter Draisaitl.

Hráči Mountfieldu bodovali v posledních deseti zápasech na ledě soupeřů, naprázdno vyšli jen v prvním kole na Spartě.

Litvínovští prahli po úspěchu, ale proti Hradci se museli spokojit s jediným bodem. „Mrzí nás, že jich nebylo víc," pokrčil rameny brankář Pavel Francouz. „Ale Hradec dobře bránil a hrozil z protiútoků a brejků, což jsme čekali. Hosté potvrdili, že jsou při zápasech venku nejlepším týmem ligy. Snažíme se bojovat a postupně se dostat z předposledního místa. Myslím, že naše hra už vypadá o něco lépe než před měsícem," uvažoval litvínovský gólman.

Asistent trenéra Miloslav Hořava rovněž uznal sílu soupeře: „Hradec je výborně fyzicky disponovaným týmem. Jeho hráči jsou organizovaní v defenzivě, dobře se pohybují a také na našem ledě si vypracovali víc příležitostí. Nakonec jsme získali bod, což není vyloženě propadák, ale potřebujeme být efektivnější a pracovat na všech herních činnostech."

Reklama

Související témata: