Hlavní obsah

V derby si půjdeme zase pro body, říká odhodlaně hradecký hokejista Ptáček

Hradec Králové

Hokejisté královéhradeckého Mountfieldu i po reprezentační přestávce pokračovali ve vítězném tažení. Díky dvoubodovému zisku z Litvínova si upevnili druhé místo v tabulce extraligy, což je pro ně velké povzbuzení po páteční derby s Pardubicemi! „Půjdeme si pro body," řekl hradecký obránce František Ptáček pro Sport.cz.

Foto: Milan Malíček, Právo

František Ptáček z Hradce Králové.

Článek

Týmu se daří venku, kde je nejlepším mužstvem z celé extraligy. „Nikdo od nás nečeká pěknou hru, ale soupeři nás už berou s respektem. A i když si dávají pozor, dokážeme je zaskočit jednoduchostí, poctivostí a z toho plynou vítězství," zamyslel se Ptáček, který v Litvínově sehrál svůj extraligový zápas s pořadovým číslem 1106!

"Nevymýšlíme blbosti"

„Už to ani nepočítám. Hlavně se snažím pomoci týmu. Je dobře, že na ledě nevymýšlíme nějaké blbosti, když to řeknu takhle lidově. Každý hráč má svoji roli, a třebaže se mužstva v extralize dobře znají a mají se navzájem přečtené, většinou rozhodující maličkosti a chybičky," uvažoval Ptáček.

Fakt, že úlohu spasitele bere často na sebe útočník Lukáš Květoň, Ptáčka nepřekvapuje. „To je náš žolík na góly v prodloužení. Jeho statistiku přesně nehlídám, ale vím, že Lukáš dovede svými střelami rozhodnout. Když zavře oči a napálí puk na bránu, tak je z toho většinou gól. Patří do speciální přesilovkové formace a využívá svoje přednosti. Od toho tam je," usmál se obránce při hodnocení špičkového spoluhráče.

Ptáček věří, že zápasem v Litvínově nabrali Hradečtí zase herní rytmus. „Přece jen nám pravidelný program chyběl kvůli té reprezentační pauze. Sice jsme si udržovali fyzičku, ale pořád to není zápas, který má specifika. Je dobře, že už jsme znovu v extraligovém koloběhu a očekávám, že budeme dál praktikovat velké nasazení. A chceme vyhrát páteční derby s Pardubicemi. Nepředpokládám, že bychom rapidně změnili naši hru. Půjdeme si znovu pro body. I soupeř ovšem přijede s obrovskou motivací, takže to bude souboj jaksepatří. Byť jsme přešli do Hradce z Českých Budějovic, postupem času se už považujeme za Hradečáky. A fanoušci stojí za námi, což je povzbuzující," přemítal Ptáček.

Play off je ještě daleko

Kam až by to Hradec Králové mohl dotáhnout? „Momentálně se nedíváme napravo ani nalevo a hrajeme si svoji hru. Chceme po základní části skončit co nejlépe. A pak se uvidí, jak obstojíme v play off. Ale to je ještě daleko," dodal obránce s úsměvem.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec