Hlavní obsah

Hokejisty Třince povede jako hlavní trenér Neliba

TŘINEC

Hokejisty Třince povede jako hlavní trenér Jan Neliba, který na tomto postu nahradí slovenského kouče Ĺubomíra Pokoviče. Klub se s jednapadesátiletým Nelibou předběžně dohodl na dvouleté smlouvě s roční opcí. Asistenty zůstanou Pavel Marek a Aleš Mach. ČTK to potvrdil ředitel klubu Ivo Pullmann.

Foto: Sport.cz

Hokejisté Třince mají nového trenéra.

Článek

"Jsme dohodnuti, zbývá jen dořešit administrativní záležitosti," řekl Pullmann. Ocelářům se letošní ročník extraligy nevydařil, obsadili předposlední třináctou pozici. Do sezony vstupoval jako hlavní kouč Marek s asistentem Machem, 22. prosince potom klub angažoval Pokoviče, který realizační tým rozšířil.

Neliba strávil uplynulý ročník ve Vsetíně, kde nejdříve vedl mužstvo spolu se Zdislavem Tabarou a Jiřím Režnarem; v říjnu se po příchodu Antonína Stavjani posunul do role asistenta. Do Vsetína, kde získal dva mistrovské tituly, se bývalý kouč Kladna vrátil v prosinci 2003 po nevydařeném angažmá v Českých Budějovicích.

Právě Stavjaňa a Tabara byli dalšími kandidáty na uvolněné místo v Třinci. "Do posledního dne jsme byli se všemi v kontaktu. Nakonec jsme všechno analyzovali a rozhodli se pro pana Nelibu, který se nám zdá jako nejlepší řešení. Ale také jednání s trenéry Tabarou a Stavjaňou proběhla ve velmi korektním duchu," dodal Pullmann.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec