Hlavní obsah

Litvínov - Sparta 2:3Vedoucí Sparta ukončila úspěšnou sérii Litvínova

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Piroš 1 : 0
6. Hübl 2 : 0
25. Hlinka 2 : 1
48. Hlinka 2 : 2
52. Rachůnek 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty vyhráli ve 21. kole extraligy na ledě Litvínova po obratu 3:2 a vedou extraligu už o osm bodů před druhým Hradcem Králové. Pražané sice prohrávali po trefách Kamila Piroše a Viktora Hübla už v šesté minutě 0:2, ale díky dvěma gólům Jaroslava Hlinky a vítěznému gólu Ivana Rachůnka z 52. minuty vyhráli desátý z posledních jedenácti zápasů. Verva v sedmém zápase pod vedením nového trenéra Radima Rulíka poprvé nebodovala.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost litvínovského Kamila Piroše po vstřelení úvodní branky zápasu.

Článek

Domácí na favorita vlétli a po 84 vteřinách se ujali vedení. Piroš si od mantinelu vybruslil až před Pöpperleho a překonal jej bekhendovým blafákem. Poté se zapotil Francouz. Nejprve při střele Piskáčka od modré čáry, následně při Simonově střele švihem. Radovali se ale opět Severočeši, když po kombinaci s Jánským a Lukeše zvýšil střelou z levého křídla Hübl.

Snížit mohl kanonýr Ton, ale Francouz zasáhl lapačkou a výtečně zakročil i proti Pechovi, který zůstal sám mezi kruhy. Před pauzou se řítil na hostujícího brankáře exsparťan Jánský, ale na Pöpperleho si ranou mezi betony nepřišel.

Do druhé části vstoupili hosté aktivněji, Hlinka se individuálně prokličkoval až před Francouze, ale litvínovský brankář zakročil. V další šanci byl Ton. Ve 25. minutě se už Sparta prosadila, když Francouze překonal Hlinka, který z mezikruží zužitkoval Tonovu přihrávku.

V polovině utkání nebezpečně dorážel Kumstát, ale opět puk skončil opět u Francouze. Náskok Litvínova mohl zvýšit Jánský, který přebruslil Pilaře, tlačil se před branku, ale do zakončení se nedostal. V závěru druhé třetiny Jánský tečoval Lukešovu nabídku, ale Pöpperle se vyznamenal.

Hned v úvodu závěrečného dějství se řítil na Francouze Ton, trefil však pouze tyčku. Pöpperleho prověřil ranou z mezikruží Majdan. Ve 48. minutě bylo vyrovnáno. Ton vystřelil, Francouzovi puk proklouzl pod rukou a pro Hlinku nebyl problém ho zasunout do branky.

Za necelé čtyři minuty ujel po pravém křídle Šlégrovi Ivan Rachůnek a propálil domácího brankáře střelou mezi betony. Severočeši se poté hnali za vyrovnáním. Ručinský našel před brankou Šlégra, Pöpperle se však výtečně přesunul a ránu lapil. Domácím nepomohla jim ani závěrečná hra power play, Hüblova střela mířila těsně vedle levé tyčky.

21. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Sparta Praha 2:3 (2:0, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 2. Piroš (Rosa, J. Černý), 6. Hübl (Lukeš, Jánský) - 25. J. Hlinka (P. Ton), 48. J. Hlinka (P. Ton, Rolinek), 52. I. Rachůnek (Klimek, Sičák). Rozhodčí: Fraňo, Wágner - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 5280.
Litvínov: Francouz - Stříteský, Zeman, Gula, Šlégr, Posmyk, Kousalík - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Ručinský - Rosa, Piroš, J. Černý - Majdan, Jurčík, R. Pšurný. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.
Sparta: Pöpperle - Pilař, Piskáček, Švrček, Kubát, Sičák, Philipp, od 21. navíc Hrbas - P. Ton, J. Hlinka, Rolinek - Kumstát, Pech, Buchtele - Klimek, Přibyl, I. Rachůnek - Forman, Simon, T. Rachůnek. Trenéři: Jandač a Moták.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice