Hlavní obsah

Rekordní porce nastavení Hradci svědčí. Šimánek mluvil o zlatém, ale zaslouženém bodu navíc

Hradec Králové

Už podeváté v sezóně dospělo utkání hokejistů Hradce Králové až k nastavení. Takovou porci přidaných minut nemusel zvládnout nikdo jiný v extralize, ale rekordní je i dvoutřetinová úspěšnost Mountfieldu v boji o bonusový bod. Bilanci vylepšil kapitán Jiří Šimánek, jenž při signalizované výhodě ukončil prodloužení s Vítkovicemi hned po dvaapadesáti vteřinách.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Hokejisté Hradce Králové se radují ze vstřelení gólu (ilustrační foto).

Článek

Jakmile rozhodčí zvedl ruku, že bude vylučovat hosty za nedovolený zákrok, Kantor bleskově ujel z branky a Hradečtí postupovali do útoku s převahou jednoho muže. „Šel jsem za pukem a měl štěstí, že se odrazil přímo na mojí hokejku a povedlo se mně rychle najít volné místo v brance," popisoval nejproduktivnější domácí hráč svou už čtvrtou letošní vítěznou trefu.

„Žádný zápas pro nás není ztracený, na tom se snažíme stavět. Způsob, jakým většinou dokážeme urvat ten bod navíc, posiluje sebedůvěru i charakter týmu. V situaci, kdy jsou zranění klíčoví útočníci Kudrna, Tvrdík, Dej i Květoň, jsme výhru museli ubojovat, a ten bod je nakonec zlatý. Řekl bych, že jsme si ho za výraznější aktivitu v celém zápase snad i zasloužili," líčil Šimánek a jasně vyznívající poměr střel 30:12 mu dává za pravdu.

„Moc jsme toho Vítkovicím nedovolili, i když v některých okamžicích se přece jen zdálo, že už trochu ubývaly síly. V poslední době jsme ztratili hodně hráčů a zápasů bylo dost, takže menší únava na naší straně byla vidět. Bojovnost jsme ale neztratili a šli jsme za tou výhrou víc. Nikdy asi nebudeme mít mraky šancí, ale musíme být efektivní v koncovce," vykládal domácí trenér Peter Draisaitl.

Sloboda králem střelců mezi obránci

V Hradci Králové se hrálo po téměř dvaceti letech televizní utkání a potkaly se celky, jimž se daří víc venku než na domácím kluzišti. Vítkovičtí nakonec z jedenáctého vystoupení na cizím ledě vytěžili dvacátý bod. „Jsme za něj hodně rádi," přiznal Karol Sloboda, s průměrem přes 22 minut času stráveného na ledě nejvytíženější hráč hostů.

V Hradci byl navíc autorem jediné vítkovické branky, s pěti trefami je dokonce nejčastěji skórujícím extraligovým obráncem. „Snažím se, když je možnost, vystřelit. Měli jsme docela problém se dostat do prostoru před branku, moje rána ale propadla Kantorovi mezi betony," přiblížil Sloboda svůj gól z 61. vteřiny třetího dějství. "S výkonem v první třetině jsme nebyli spokojení, ale potom se zápas už odvíjel tak, jak jsme si představovali. Bodu z hradeckého ledu si vážíme, ale každá prohra mrzí," doplnil kouč hostů Peter Oremus.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články