Hlavní obsah

Liberecké sporné momenty mrzely, ale nemyslí na ně

Hokejisté Liberce mají smůlu na nepovedené výkony rozhodčích. Ve čtvrtfinále proti Slavii byli několikrát poškozeni spornými výroky a stejný osud je potkal i hned v prvním semifinále proti Pardubicím. Úvodnímu gólu Pardubic předcházelo postavení mimo hru a branka Kotalíka poté nebyla uznána, i když gólman Lašák chytil puk do lapačky pravděpodobně až za čárou.

Článek

"Je to smůla, že takhle vyrovnaný zápas, ve kterém měly šance oba týmy, rozhodne několik sporných momentů," řekl po utkání Aleš Kotalík, který si i bez televizního záznamu byl jistý, že Bulisově brance předcházel ofsajd.

Kotalík: Snad se štěstí přikloní i k nám

Sám byl pak aktérem další sporné situace. V polovině třetí třetiny Lašák chytil jeho ránu lapačkou s největší pravděpodobností až za čárou. "Bylo to hodně rychlé. Osobně si nejsem jistý, že to byl gól, ale ostatní říkají, že ano. Takové momenty rozhodují zápas, ale sudí se prostě rozhodli takhle. Škoda, mohli jsme vyhrát v normální hrací době," uvedl Kotalík.

Liberečtí se ale podle jeho slov nehodlají těmito momenty dále zabývat. "Těžko to můžeme ovlivnit. Nebylo to poprvé v play-off, snad se to jednou přikloní i k nám. Teď se připravíme na další zápas a věřím, že jedno vítězství si z Pardubic odvezeme," řekl odhodlaně Kotalík. Severočeši podle něj budou ve středu hrát stejně a věří, že se k nim tentokrát přikloní štěstí.

Lašák: Lapačka tam byla, puk ne

Ke spornému zákroku po Kotalíkově střele se vyjádřil i hlavní aktér, pardubický brankář Ján Lašák. "Těžko komentovat to, co říká technika. Puk se odrazil od tyčky, pak letěl po své délce, ne našíř. Lapačku jsem asi měl celou v brance, ale puk za čárou celým objemem nebyl. Ale je to jen můj názor," řekl opatrně strážce pardubické branky.

Reklama

Související témata:
  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice