Hlavní obsah

Víc než konec série mě mrzí porážka, přiznal liberecký gólman Melicherčík

Liberec

Nejsledovanější postavou extraligového zápasu mezi hokejisty Liberce a Pardubic (0:2) byl brankář severočeského týmu Marcel Melicherčík. Do utkání nastupoval po sérii tří duelů s čistým kontem proti Brnu, Kladnu i Karlovým Varům. V případě další vychytané nuly by se na dosah přiblížil k historickému rekordu české extraligy v neprůstřelnosti, který drží Vladimír Hudáček. V sezóně 1999/2000 ve zlínském dresu nedostal branku 262 minut.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký brankář Marcel Melicherčík po inkasované první brance v duelu s Pardubicemi.

Článek

Melicherčíkova naděje na rekordní zápis skončila těsně před polovinou zápasu, kdy ho překonal Jiří Cetkovský. Slovenský gólman v libereckých službách tak uhájil svou svatyni celkem 224 minut a 20 vteřin, což jej řadí na skvělé třetí místo v pořadí za druhým Romanem Turkem (232 minut).

„Že jsem takhle vysoko v brankářských tabulkách extraligy, je sice hezké, ale není mi to tentokrát nic platné. Jsou to jenom osobní statistiky a určitě mě někdo přeskočí. Nesmírně mě mrzí, že jsme prohráli, protože body proti Pardubicím jsme potřebovali. Mohli jsme se na ně dotáhnout. Místo toho máme další domácí ztrátu," dával Melicherčík najevo rozpaky. Inkasoval dvakrát v rozmezí 27 vteřin.

„Bohužel se to tak seběhlo. Ale snažil jsem se zápas dochytat s klidnou hlavou. Myslím, že nás ty rychlé góly nezlomily, poněvadž jsme výkon vygradovali a je škoda, že jsme nedali kontaktní branku," litoval.

Ve třetí třetině neměl žádnou práci

„Dostávali jsme se do tlaku. Kluci předvedli pěkné akce. Ať už po individuálních průnicích nebo bojovností si vypracovali šance. Ale nedotlačili jsme puk do branky, abychom zápas zdramatizovali. Věřil jsem, že utkání dovedeme do prodloužení. Vždyť ve třetí třetině jsem neměl skoro žádnou práci," líčil liberecký gólman.

Jeho protějšek z pardubické branky Dušan Salfický se radoval z vlastního čistého konta: „Vážím si toho, ale zároveň oceňuji Melicherčíka za tu jeho dlouhou sérii. Já jsem také nasbíral nějaké nuly, ale ne tolik za sebou jako on. Nijak to neřeším, protože nám jde hlavně o body. V Liberci to bylo důležité vítězství. Měl jsem i štěstí, kolikrát lítal puk kolem mojí branky. Naši kluci bojovali, udrželi liberecké kanonýry Barteka i Nedvěda. S nimi hrozil i Vampola. Teď se musíme připravit na další zápas v Karlových Varech."

Reklama

Související témata: