Hlavní obsah

Pořád máme co zlepšovat, říká pardubický střelec Sýkora

Pardubice

Útočník Petr Sýkora je podle očekávání nejlepším střelcem hokejistů Pardubic v dosavadním průběhu extraligy. Do sítě soupeřů nasázel už jedenáct gólů, ale více než na osobní statistiky hledí na týmové výsledky. „Pořád máme co vylepšovat,“ říká kanonýr po sérii dvou vítězných duelů.

Foto: David Taneček, ČTK

Petr Sýkora (uprostřed) z Pardubic se raduje z gólu.

Článek

Minulé vystoupení Pardubic v Liberci bylo přitažlivé i z toho důvodu, že se čekalo, jestli Východočeši přeruší skvělou sérii Bílých Tygrů bez inkasovaného gólu.

„Myslím si, že polovina hráčů z našeho kádru ani nevěděla, že liberecký gólman Melicherčík útočí na nějaký rekord. Já jsem se to dozvěděl až před zápasem. Ale naší hlavní motivací bylo, abychom získali body a nahradili tak ztráty z předešlých kol," povídal Petr Sýkora.

Zároveň ale ocenil brankáře soupeře. „Gratuluji mu k tomu, že je třetí v historické tabulce extraligových gólmanů. Melicherčík podával obdivuhodné výkony," uvedl pardubický snajpr, který sám Melicherčíka překonal gólem na konečných 2:0. „Jistý jsem si nebyl, co udělám při individuální akci. Ale rozhodl jsem se brankáře rozhýbat. Bylo dobré, že náš brankář Dušan Salfický vychytal nulu, vždyť Liberečtí mají šikovné útočníky," podotkl kanonýr.

Pardubičtí netají svoje priority. „Hodláme se zlepšovat. Samozřejmě víme, že jsme sezónu nerozehráli optimálním způsobem. Prohráli jsme víckrát, než jsme předpokládali. Je to dílem marodky, protože máme dost hráčů zraněných. A kromě toho jsme nezvládli zápasy, v nichž jsme také sahali po bodech," rozebíral Sýkora.

Východočeši v poslední době uhráli bod v Hradci Králové, potom zdolali Chomutov a Liberec. Další utkání je čeká až v neděli. „V pátek nehrajeme, ale bereme termínovou listinu tak, jak přichází. Chceme se hlavně v tabulce dostat co nejvýš," poznamenal střelec, který věří v pozitivní období.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články