Hlavní obsah

Hokejisty Pardubic posílil slovenský gólman Hudáček

Praha

Hokejisty Pardubic posílil slovenský brankář Július Hudáček. Vicemistr světa z loňského roku se dohodl s klubem na spolupráci do konce sezóny. Z východu Čech naopak odchází Martin Růžička, jenž bude do konce extraligového ročníku hostovat v Chomutově.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisty Pardubic posílí Július Hudáček.

Článek

Pětadvacetiletý Hudáček zahájil sezonu v Novosibirsku, ale v Kontinentální lize odchytal pouze jeden zápas a v polovině září v klubu skončil. "Vzhledem k jeho předchozím výkonům a výsledkům, mezi které patří tři tituly mistra slovenské extraligy a úspěšné dvouleté angažmá ve Švédsku, věřím, že získáváme výraznou posilu," uvedl v tiskové zprávě generální manažer Pardubic Ondřej Šebek.

Hudáček, jenž slavil v letech 2009 až 2011 na Slovensku mistrovský hattrick s Košicemi, je rád, že dostane v Pardubicích šanci. "Jedná se o klub s výborným zázemím i fanoušky. Věřím, že mé angažmá na východě Čech bude úspěšné a Pardubicím pomohu. Spojil jsem se s Radoslavem Tyborem a ten mi o klubu říkal jen pěkné věci. Moc se těším," řekl Hudáček ke konzultaci s útočníkem Tyborem, který obléká dres Pardubic od začátku ročníku.

K mužstvu, v němž zůstává zkušený gólman Dušan Salfický, se připojí v pátek. "Zcela jistě zde dostane potřebný prostor a velmi rychle získá zápasové zatížení, na něž je ve své kariéře zvyklý," uvedl Šebek.

"Z jeho dosavadní úspěšné kariéry lze dovodit, že do týmu získáváme další vítězný typ. Podpis kontraktu je o to cennější, že o jeho služby mělo zájem více klubů nejen z české extraligy, ale i ze Švédska," doplnil Šebek na adresu Hudáčka, který hájil v minulosti také barvy Södertälje a Frölundy.

Ještě větší starosti než v Pardubicích, jimž se nedaří podle představ a zaujímají osmou příčku v tabulce, mají v Chomutově. Piráti jsou poslední již s osmibodovou ztrátou na třinácté Karlovy Vary, přičemž prohráli posledních osm utkání. Za posledních pět vystoupení inkasovali v základní hrací době celkem 25 gólů, v průměru pět na zápas.

Pomoci by jim měl dvojnásobný extraligový šampión Růžička, který slavil titul s Pardubicemi v letech 2010 a 2012. V této sezoně odchytal 12 utkání; v průměru inkasoval 2,75 gólu na zápas a úspěšnost zákroků měl 90,86 procenta. Dvakrát vychytal čisté konto.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články