Hlavní obsah

Útočník Josef Straka po odchodu z Plzně zakotvil v Chomutově

Chomutov

Zkušený útočník Josef Straka, který na začátku týdne opustil po neúspěšné zkoušce Plzeň, bude v hokejové extralize hájit barvy Chomutova. S vedením posledního celku tabulky se pětatřicetiletý rodák z Jindřichova Hradce dohodl na smlouvě do konce sezony.

Foto: Petr Eret, ČTK

Josef Straka (vlevo) bude hrát za Chomutov

Článek

Straka načal ročník ve švýcarském druholigovém Langnau, za které ale odehrál jen šest zápasů a na začátku října v klubu skončil. Bývalý juniorský i seniorský reprezentant následně zamířil do Plzně na měsíční zkoušku.

Za Škodu odehrál osm utkání a připsal si pět bodů za dvě branky a tři asistence. Klub však od něj čekal ještě větší přínos.

Bývalý hráč Litvínova, Znojma či Sparty působil také krátce v Linci, ve Finsku hrál za Raumu a v ruské lize a později KHL za Čerepovec, Kazaň a Jekatěrinburg.

Straka je třetí výraznou posilou Chomutova z posledních dnů. Kouč Josef Turek, který mužstvo převzal v reprezentační přestávce, má nově k dispozici také gólmana Martina Růžičku z Pardubic a beka Jana Nováka z prvoligových Českých Budějovic. Ve čtyřech vystoupeních pod Turkem se tým vítězství nedočkal a jeho série porážek narostla na osm zápasů.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice