Hlavní obsah

Vítkovice - Sparta 2:5Sparta během 76 sekund potvrdila pohodu a vyhrála na ledě Vítkovic

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Přibyl 0 : 1
9. Forman 0 : 2
10. Pilař 0 : 3
32. Svačina 1 : 3
34. Pech 1 : 4
35. Svačina 2 : 4
54. Simon 2 : 5
Záznam online reportáže

Ostrava
Aktualizováno

Hokejisté Sparty potvrdili svou nadvládu v Tipsport extralize a po výhře na ledě Vítkovic 5:2 bodovali již podvanácté za sebou. Pražané o své výhře rozhodli již v první třetině, ve které si v rozmezí 76 sekund vypracovali rozhodující tříbrankový náskok.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Sparty se radují z třetího gólu na ledě Vítkovic.

Článek
Fotogalerie

Sparťané v Ostravě od prvního buly dokazovali, že jim první příčka v extraligové tabulce patří právem. Velmi snadno pronikali do útočeného pásma, naopak domácí se prosazovali velmi složitě. A co prošlo, pochytal spolehlivý Pöpperle.

Hosté poprvé udeřili na počátku 9. minuty, kdy nepovedenou Krejčíkovu přihrávku zpoza branky sebral Přibyl, obkroužil Dolejšovu branku a k druhé tyči zasunul puk. Po jednatřiceti vteřinách se Pražené radovali podruhé, i když odraz od Formanovy brusle musel posvětit až videorozhodčí. Třetí úder přišel po dalších 45 vteřinách. Od modré se v přesilovce prosadil Pilař a vyhnal Dolejše na střídačku.

Převaha hostujícího týmu pokračovala i po první přestávce a Málek musel hned zkraje řešit několik ošemetných situací. Vítkovičtí ohrozili Pöpperleho až ve 29. minutě v brankovišti důrazným Stehlíkem. Hrdinou této části byl ale gólman Málek, který s vypětím všech sil zastavoval střely hostů.

Svačina Vítkovice nespasil

Z ojedinělého brejku nejproduktivnějšího vítkovického útoku se pak přece jen domácí dočkali. Rychlý brejk zakončoval jako třetí vzadu Svačina. Tentýž hráč mohl dostat Vítkovice do zápasu ještě více, když se ve hře čtyř proti čtyřem po Romanově přihrávce ocitl v dobré střelecké pozici. Zbytečně ale akci zahodil další přihrávkou na najíždějícího obránce Slobodu.

A tak přišel trest - od zadního mantinelu přihrával Kumstát volnému Pechovi, pro něhož nebyl problém Málka oklamat. Domácí se ještě jednou nadechli v přesilové hře. Kudělkovu nabídku využil dělovkou podruhé v zápase Svačina a podruhé snížil na rozdíl dvou branek.

Do třetí části vpadl šancí Huna, jeho pohotovou střelu ale Pöpperle výtečným vytrčením pravého betonu zneškodnil. Oba brankáři se vyznamenali na konci vítkovické přesilovky. Nejprve Pöpperle vyškrábl holí puk klouzající do branky, krátce nato zneškodnil Málek únik Švrčka, který naskočil do hry z trestné lavice.

Gólovou tečku obstaral hostující Simon, jenž zametl do branky puk, který před ni přistál poté, co Málek maskou vyrazil Formanovu střelu. Sparta tak oplatila Vítkovicím porážku z domácího ledu v prvním vzájemném zápase sezóny.

23. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Vítkovice Steel - HC Sparta Praha 2:5 (0:3, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 32. Svačina (Huna, Roman), 35. Svačina (Kudělka, Roman) - 9. Přibyl (Krejčík, T. Rachůnek), 9. Forman, 10. Pilař (Krejčík, J. Hlinka), 34. Pech (Kumstát, Philipp), 54. Simon (Forman, T. Rachůnek). Rozhodčí: Minář, Čech - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. Diváci: 7280.
Vítkovice: Dolejš (10. Málek) - M. Hruška, Barinka, Sloboda, Kudělka, Stehlík, Kovář, Pastor - Strapáč, M. Hlinka, Húževka - Huna, Roman, Svačina - Vandas, Burger, Szturc - Tomi, Valčák, Kucsera. Trenéři: Oremus a Šimíček.
Sparta: Pöpperle - Pilař, Krejčík, Švrček, Kubát, Sičák, Philipp, od 27. navíc Hrbas - P. Ton, J. Hlinka, Rolinek - Kumstát, Pech, Buchtele - Klimek, Přibyl, I. Rachůnek - Forman, Simon, T. Rachůnek. Trenéři: Jandač a Moták.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články