Hlavní obsah

Zlín - Hradec Králové 1:2 SNDej zajistil Hradci Králové výhru po nájezdech ve Zlíně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Šimánek 0 : 1
42. Tesařík 1 : 1
65. Dej (rozhodující nájezd) 1 : 2
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Hradce Králové zvítězili ve 23. kole Tipsport extraligy na ledě Zlína 2:1 po samostatných nájezdech a potvrdili pozici nejlepšího týmu na kluzištích soupeřů. Na gól kapitána Jiřího Šimánka ze závěru první třetiny odpověděli Berani ve třetí části díky trefě Radima Tesaříka. Rozhodující nájezd proměnil Rastislav Dej, jenž uspěl jako jediný exekutor.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Hokejisté Hradce Králové se radují z gólu ve Zlíně, který vstřelil kapitán Jiří Šimánek (uprostřed).

Článek
Fotogalerie

Od začátku utkání Mountfield pozorně bránil střední pásmo a Zlín se tak dostával do šancí sporadicky. V dobré pozici vypálil Tesařík do gólmana Kantora. Na opačné stran zase vystřelil Červený do připraveného brankáře Kašíka. Následná Mertlova rána byla sražena do ochranné sítě.

Když se neprosadil domácí Balaštík, udeřili hosté. V závěru první třetiny vybídl v předbrankovém prostoru Mertl přesným pasem ke skórování nekrytého Šimánka, který zamířil přesně. První třetina, která svižně odsýpala, nepřinesla jediné vyloučení.

Také v dalším průběhu rozhodčí přerušovali hru minimálně. Ve vlastním oslabení se do velké šance dostal Holík, jenž ale z levého kruhu pro vhazování vystřelil nepřesně. Domácí se přes propracovanou defenzivu soupeře jen ztěžka dostávali do střeleckých příležitostí. Když už se jim to podařilo, tak narazili na pozorného Kantora. Nadvakrát neuspěl Holík a po něm ani Honejsek. S průběžným jednogólovým vedením si Východočeši vystačili.

V nájezdech rozhodl Dej

Snaha Zlína o vyrovnání vygradovala na začátku třetí části. Nahození Tesaříka od modré skončilo za překvapeným Kantorem. Vzápětí si hosté vytvořili drtivý nápor, kterému Zlín odolal i díky Kašíkovi. Možnost k obratu nevyužili Berani po vyloučení Vydareného. Závěrečný tlak Berani do rozdílového gólu nepřetavili.

V prodloužení měli více ze hry Zlínští, ale Kantora nepřekonali. V samostatných nájezdech rozhodl o výhře Mountfieldu Rastislav Dej, jenž uspěl jakožto jediný střelec. Východočeši tak vyhráli šestý zápas z posledních sedmi duelů a jsou nadále druzí.

23. kolo hokejové Tipsport extraligy:
PSG Zlín - Mountfield Hradec Králové 1:2 po sam. náj. (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 42. Tesařík (Melenovský) - 19. Šimánek (Mertl, Dej), rozhodující nájezd Dej. Rozhodčí: Horák, Hribik - Bláha, Kostka. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 4007.
Zlín: Kašík - Marušák, Valenta, Zámorský, Řezníček, Tesařík, Horák - Balaštík, Leška, O. Veselý - Kubiš, Holík, Čajánek - Honejsek, Melenovský, F. Čech - Okál, Ondráček, Köhler. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Hradec Králové: Kantor - Harant, Vydarený, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Frühauf, Plášil - Dej, Mertl, Šimánek - Švagrovský, Knotek, Podlešák - Tvrdík, Langhammer, Škoda - Švihálek, Červený, Rousek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články