Hlavní obsah

Chomutov - Liberec 2:0Bezchybný Růžička dovedl Chomutov k první výhře po měsíci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Rutta 1 : 0
60. Kubinčák 2 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Chomutova porazili v 23. kole Tipsport extraligy Liberec 2:0 a ukončili tak sérii osmi porážek. Pirátům k první výhře pod vedením trenéra Josefa Turka pomohl čistým kontem brankář Martin Růžička, který do severočeského klubu zamířil ve středu z Pardubic.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Liberecký kapitán Petr Nedvěd (vlevo) brání Marka Sikoru z Chomutova.

Článek
Fotogalerie

V první třetině branka sice nepadla, ale střelecké příležitosti byly na obou stranách. Aktivnější byl domácí Chomutov, největší příležitost měl v přesilovce David Hruška. Svou šanci po přihrávce Bartečka ale nevyužil. Další příležitost měl Hřebejk, Melicherčík ale jeho střelu po ledě vyrazil.

Liberec měl velkou šanci tři minuty před koncem třetiny, Urban se ocitl sám před Růžičkou, ale nová posila Chomutova ve skluzu jeho příležitost zlikvidovala.

Druhá třetina začala tlakem Pirátů, což vyústilo ve dvě přesilovky domácích. První ještě Chomutovští nevyužili, ale ve druhé početní výhodě sehráli krásnou akci a ujali se vedení. Divíšek po přihrávce Kubinčáka našel volného Ruttu, který v pokleku prostřelil Melicherčíka.

Kubinčák pojistil výhru

Po gólu měli více ze hry i střeleckých příležitostí hosté z Liberce, několikrát se tak vyznamenala nová akvizice v brance Chomutova - Martin Růžička. Velké šance měli Bartek, Derner, Urban, ale Růžička všechny střely pochytal. Druhou třetinu zpestřil náznak pěstního souboje mezi Voráčkem a Krstevem necelé dvě minuty před koncem, za což oba hráči obdrželi dvouminutové tresty.

Třetí třetina začala opatrně, jako první zahrozili Liberečtí v 46. minutě. Opět ale úřadoval Martin Růžička, když zlikvidoval pokusy Dernera a Urbana. Vzápětí mohl navýšit vedení domácích Krstev, ale jeho dělovku od modré čáry Melicherčík zlikvidoval. Sedm minut před koncem základní hrací doby se objevili v dobré střelecké pozici hostující Zacha a po něm Valský, ale na Růžičku opět nevyzráli. Důležitou výhru, první po měsíci, nakonec domácí udrželi. Při závěrečné power play soupeře navíc přidal Kubinčák druhý gól.

23. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Piráti Chomutov - Bílí Tygři Liberec 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 26. Rutta (Divíšek, Pulpán), 60. Kubinčák (D. Hruška). Rozhodčí: Fraňo, Turčan - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 3:5, navíc Hunkes (Liberec) 10 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 3990.
Chomutov: M. Růžička - Rutta, Malec, Krstev, Pulpán, J. Novák, Šulák, Bartejs - Balej, Divíšek, Kubinčák - D. Hruška, J. Straka, Bartečko - Hřebejk, Kämpf, Šagát - Jíra, Sikora, Račuk. Trenéři: Turek a R. Kaše.
Liberec: Melicherčík - Hunkes, Derner, Voráček, Výtisk, Vitásek, Čakajík, Šimek - T. Urban, Nedvěd, Bulík - Bartek, Vampola, Víšek - Pospíšil, Filippi, Bulíř - Valský, Zacha, J. Vlach. Trenéři: Hynek a M. Černý.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice