Hlavní obsah

Je to paráda, liboval si brankář Růžička po vítězném debutu v chomutovském dresu

Chomutov

Angažováním tří zkušených posil zareagovalo vedení chomutovských hokejistů na sérii osmi porážek a prohlubující se bodovou ztrátu Pirátů na dně tabulky extraligy. A tak v repríze jarní baráže s Bílými Tygry Liberec v rámci 23. kola soutěže si premiéru v chomutovském dresu odbyli brankář Martin Růžička z Pardubic, obránce Jan Novák z prvoligového Motoru České Budějovice a útočník Josef Straka, naposledy působící ve Škodě Plzeň. A výraznou měrou přispěli k vítězství 2:0.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Brankář Chomutova Martin Růžička.

Článek

Růžička prožil pikantní zápas, neboť ještě v úterý byl na pardubické střídačce při utkání Východočechů na libereckém ledě. A znalost soupeře mu přišla k duhu, jelikož v průběhu zápasu úspěšně vyřešil spoustu nebezpečných situací. Však také domácí příznivci ocenili jeho výkon skandováním „Růža".

„Je to paráda. Kluci mi moc pomohli a hráli fantasticky. Mají moji poklonu. Stejně tak chválím atmosféru v aréně," líčil Martin Růžička.

„Když jsem poprvé přišel do kabiny na trénink, na hráčích jsem poznal, že chtějí s posledním místem něco udělat. Říkal jsem si, že není možné, aby toto mužstvo bylo takhle dole," vykládal hrdina zápasu. Chomutov má podle něj sílu, aby se ještě více zvedl. „Mám radost z předvedené hry. I kdybychom s Libercem prohráli, mohli bychom být na sebe pyšní díky bojovnosti. V týmu je spousta osobností a na tom se dá stavět. Sice jsme si nestihli nic pořádného říci, ale vidím, že mužstvo se probírá za pochodu," tvrdil Růžička.

Má větší šanci chytat

V sezóně vychytal potřetí čisté konto. Předešlé dvě nuly si připsal v Pardubicích. „Bylo to na začátku sezóny, pak jsem se do branky moc často nedostal," usmál se gólman. Z Pardubic odešel v klidu. „S brankářem Dušanem Salfickým, který tam zůstal, jsme se náramně doplňovali. Je to super kluk. Ale v Chomutově cítím větší šanci pravidelně chytat. A hodlám udělat maximum, abychom se přiblížili i k desítce v tabulce. Musíme jít krůček po krůčku a s pokorou," dodal nový muž v brance Pirátů.

Růžička je už čtvrtým brankářem, kterého Chomutov nasadil v tomto ročníku extraligy. Před ním se mezi tyčkami střídali Kostúr, Hanuljak a Řehoř.

Před aktuálně posledním týmem tabulky je těžká série zápasů - v neděli v Hradci Králové, v úterý ve Vítkovicích a už ve čtvrtek doma s Plzní.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články