Hlavní obsah

Třinec - Slavia 5:2Třinec exceloval v produktivitě a zdolal Slavii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Adamský 1 : 0
20. Adamský 2 : 0
36. Růžička 2 : 1
36. Orsava 3 : 1
46. Klhůfek 3 : 2
46. Peterek 4 : 2
57. Květoň 5 : 2
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejisté Třince ukončili v Tipsport extralize sérii tří proher. Před vlastními diváky porazili Slavii 5:2. Domácí vynesly k výhře v první třetině dva góly Martina Adamského ve vlastním oslabení, jimiž se nejlepší střelec Ocelářů se čtrnácti trefami v sezóně dotáhl těsně do závěsu sparťana Petra Tona. Přestože červenobílí byli herně i střelecky aktivnější, soupeř ji vyučil v produktivitě a Pražané tak posedmé v řadě zůstali bez vítězství v normálním čase.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hokejisté Třince Martin Adamský (vlevo) a Jan Peterek - ilustrační foto.

Článek

Slavia si v Třinci musela vystačit ještě bez čerstvé posily Róberta Petrovického, ale i bez něj úvod zápasu v pohodě zvládla a prostřednictvím šancí Skokana s Žejdlem dala hned v úvodních minutách soupeři najevo, že žádný tlak protivníka nedopustí.

Domácí po třech porážkách začali se silným akcentem na defenzívu a tentokrát měli štěstí na svoji straně. Zatímco poslední dobou své šance zahazovali, dnes první příležitost znamenala gól. Adamský se dokonce ve vlastním oslabení dostal po Štichově chybě na útočné modré čáře do sólového nájezdu a zápěstím zavěsil přesně pod horní tyčku.

Střeleckou nemohoucnost tentokrát Oceláři nechali v kabině a z toho, čím je soupeři poráželi v minulých kolech, udělali vlastní zbraň. Slavia nebyla horší, v přesilovkách soupeře točila v pásmu, ale gólovou dorážku Knota zmařil Hrubec. Pražané navíc podruhé fatálně chybovali v přesilovce ve středním pásmu a Adamský v závěru první třetiny dělovkou na Furchovu vyrážečku připojil i svůj druhý gól v oslabení.

Hosté v závěru prvního dějství přišli po Rothově zákroku o zraněného Sklenáře, ale chuť jim to nesebralo. Z herního projevu Třince bylo evidentní, že mu dva góly vrchovatě stačí. Slezané vsadili na důkladné vyplňování středního pásma, kterým minimalizovali nebezpečné situaci před vlastní brankou. Slavia se sice jednoduše snažila tlačit před Hrubce, Třinec výrazně převyšovala v intenzitě střelby, ale její aktivitě scházely branky. Blízko k ní byl v 35. minutě Skokan, po individuálním průniku však ztroskotal na Hrubcovi. Prostřelil ho teprve Vladimír Růžička, který za gólmana z brankoviště protlačil vyražený puk.

Květoň uklidnil Oceláře

Domácí však udržel v klidu už po 25 sekundách Polanský, který po rychlém protiútoku v přečíslení puk optimálně předložil Orsavovi a Třinec znovu odskočil na dva góly.

Vyčkávací taktika Ocelářům vyšla dokonale. Po dalším zaváhání hostů v defenzívě zakončil Peterek ukázkově přečíslení s Květoněm a ani rychlé snížení Klhůfkem po 33 vteřinách už Pražanům nebylo nic platné. Třinecké nervy ještě poškádlil Skokan, ale Hrubec mu pět minut před koncem bravurně vzal kontaktní zásah z hole a drama se nekonalo.

V závěru naopak ještě čtyři tisícovky diváků, kteří měli jako odškodné za chabá vystoupení Ocelářů vstup zdarma, rozjásal popáté chytrou střelou přes beka Květoň.

23. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Slavia Praha 5:2 (2:0, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 9. Adamský (Martin Růžička), 20. Adamský (Hrabal, Martin Růžička), 36. Orsava (Polanský, Adamský), 46. Peterek (D. Květoň), 57. D. Květoň (Peterek, Hrubec) - 36. V. Růžička ml. (Kolařík, Žejdl), 46. Klhůfek. Rozhodčí: Lacina, Pavlovič - Jindra, Skopal. Vyloučení: 5:3. Bez využití. V oslabení: 2:0. Diváci: 3955.
Třinec: Hrubec - Hrabal, Galvas, Roth, Linhart, Krejčí, Kania, Lojek, Foltýn - Martin Růžička, Bonk, Varaďa - Orsava, Polanský, Adamský - D. Květoň, Peterek, Rufer - Matuš, Marek Růžička, Rákos. Trenéři: Kalous a Marek.
Slavia: Furch - Kadlec, Štich, Kolařík, Holub, Knot, Wharton, Beňovič - Skokan, Bednář, Tomica - Žejdl, V. Růžička ml., Sklenář - Vrdlovec, Krenželok, Poletín - Stránský, Klhůfek, T. Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Weissmann.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články