Hlavní obsah

Ručinský řídil výhru Litvínova v Brně, ale za hrdinu se nepovažoval

Šňůra vítězných zápasů hokejistů Komety před vlastními fandy se zastavila na šesti. Brňané padli 2:3 s Litvínovem, v jehož dresu zářil veterán Martin Ručinský, který měl podíl na všech gólech svého mužstva.

Foto: Petr Horník, Právo

Tahoun Litvínova Martin Ručinský.

Článek

„Vůbec mě nezajímá, že jsme pokazili Kometě nějakou sérii. Mám obrovskou radost z toho, že jsme odehráli v Brně velké utkání se šťastným koncem pro nás. Získali jsme strašně důležité tři body," liboval si olympijský vítěz z Nagana.

Ručinský vstřelil vedoucí gól Litvínova a na další dva přihrál, avšak za hrdinu střetnutí se nepovažoval. „To v žádném případě. Moje statistiky jdou úplně mimo mě. Já se snažím dělat všechno pro to, abychom dohnali manko, které jsme na začátku sezóny nabrali. Pod novými trenéry se nám to daří," liboval si, že jeho mužstvo bodovalo v osmi z posledních devíti zápasů.

Litvínovský asistent Miloslav Hořava ocenil Ručinského přínos pro tým. „Je neskutečné, jak moc je ve dvaačtyřiceti letech stále platný na ledě i v kabině. Hrozně na něm obdivuju, s jakou chutí se hokeji pořád věnuje. Je na něm vidět, jak moc chce mužstvu pomoct do play off," považuje si. Hořava připustil, že Kometa měla většinu utkání víc ze hry. „Nás ovšem podržel vynikající brankář Francouz a navíc se nám dařily přesilovky. Bylo hrozně důležité, že jsme vzápětí dokázali odpovědět na brněnské vyrovnání na 2:2," připomněl klíčový okamžik střetnutí.

Kometa padla na domácím kluzišti po téměř dvou měsících. „Dvakrát jsme dokázali srovnat, avšak potřetí se nám to už bohužel nepovedlo. Tentokrát jsme se dopustili příliš velkého množství chyb v defenzívě," mrzelo autora první brněnské branky Tomáše Svobodu. „Hlavně Ručinskému jsme na gól doslova namazali. Obrana nám moc nefungovala, Litvínov zřejmě zvítězil zaslouženě," uznal kouč Komety Vladimír Kýhos.

Reklama

Související témata: