Hlavní obsah

V NHL by padl mnohem horší trest, říká manažer Zlína

Rozladění způsobilo ve vedení Vítkovic rozhodnutí disciplinární komise Českého svazu ledního hokeje o trestu pro vítkovického Petra Hubáčka. Podle generálního manažera severomoravského klubu Aleše Pavlíka klub se čtyřzápasovým distancem nepočítal a považuje verdikt za neobvyklý.

Článek

Hubáček ve vypjatém závěru druhého semifinálového duelu Zlína s Vítkovicemi napadl ležícího Jaroslava Kristka a udeřil jej zezadu do hlavy. Dostal trest ve hře, po němž automaticky následuje stop na jeden zápas, a disciplinární komise mu ve středu přidala distanc na další čtyři utkání. Komise ve středu potrestala také Hubáčkova spoluhráče Marka Malíka, který si nezahraje dvě utkání.

"Rozhodnutí disciplinárky nás šokovalo, je to hodně nepříjemné. Sankce pro Malíka je přijatelná, ale v případě Hubáčkova trestu to tak není," řekl v rozhovoru pro Sport.cz Pavlík. "Považujeme verdikt disciplinární komise za velice neobvyklý. S tím, že to bude tolik zápasů, jsme skutečně nepočítali. Obecně mi přijde, že komise chtěla ukázat, že umí také trestat," dodal.

Podle generálního manažera Zlína Zdeňka Venery je trest pro Hubáčka adekvátní. "V případě Malíka bych možná přimhouřil oko, ale trest pro Hubáčka je přiměřený. Zachoval se jako srab. Musím říct, že mě jeho faul překvapil, vedl jsem jej jako trenér a nikdy nevystupoval jako problémový hráč. Vítkovickému vedení možná přijde výše trestu neúměrná, je ale třeba si uvědomit, že například v NHL by byl trest za podobný zákrok podstatně horší," uvedl Venera.

Venera: Je třeba důrazněji posuzovat fauly

Hokejistům tekly v závěru druhého utkání ve Zlíně nervy proudem a z obou táborů zazněly stížnosti na rozhodčí. "Chyby sudích se množí, po sezóně určitě budeme při jednání Asociace profesionálních klubů hledat spolu s Komisí rozhodčích řešení, jak tyto přehmaty eliminovat," řekl Pavlík.

Prací arbitrů se zabýval i jeho zlínský protějšek. "Představenstvo klubu na svém středečním jednání odsouhlasilo prohlášení, v němž vyzývá vedení extraligy, aby se snažilo víc dohlížet na čistotu hry. Rozhodčí musí důrazněji rozlišovat mezi zákroky ve hře a likvidačními fauly, jaký třeba předvedl Hubáček," prohlásil Venera.

Komise rozhodčích po utkání zastavila činnost hlavním sudím Minářovi a Turčanovi a ke sporným momentům druhého semifinálového zápasu se měla vrátit na svém středečním jednání. Šéfa komise Pavla Halase se však ve středu večer nepodařilo zastihnout.

Reklama

Související témata:
  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice