Hlavní obsah

Přesilovky zvládli v Pardubicích lépe domácí

Martin Kézr, Jan NovákSport.czPrávo

Na Pardubicích bylo ve středu znát, jak moc je povzbudilo šťastně zvládnuté prodloužení prvního zápasu. Za druhým bodem v sérii šli hodně houževnatě, s velikým nasazením. Útočník Milan Hejduk viděl klíč k úspěchu v lépe zvládnutých přesilovkách a oslabeních. "Při nestejném počtu hráčů na ledě jsme dosáhli dvou branek a přišlo mi, že jsme celé utkání o kousek lepší. Možná jsme si i víc věřili."

Článek

Střelec úvodní branky Jan Bulis názor spoluhráče potvrzoval: "Mohli jsme pod dojmem pondělního vítězství hrát přece jen klidněji a navíc padl gól z první přesilovky, to se pak mužstvo hned cítí lépe."

Přes hranici třiceti zákroků se znovu dostal brankář Ján Lašák, jenž tentokrát působil daleko klidnějším dojmem než v premiérovém semifinále: "Cítil jsem se určitě lépe, i když nebylo jednoduché zvládnout v brance zápas, který byl dlouho jen o gól. Liberec ale musel dotahovat, to mu bralo hodně elánu a při největší šanci soupeře mi pomohl bránící Koukal, jehož hokejku puk trefil."

V liberecké šatně nebylo moc důvodů k veselosti. "Začali jsme až moc zakřiknutě, přesto jsme si postupně vytvořili dost šancí, jenže jsme z toho nedali góly. Je třeba střílet co nejčastěji, jít štěstí naproti," uvažoval Radim Vrbata a přidal osobní zkušenost: "Měli jsme v koncovce i smůlu, já osobně netrefil dobře puk, nebo se mi tam na poslední chvíli připletla hokejka některého z protihráčů."

Hnilička si nebyl jistý, zda nastoupí

Autor jediné branky hostí Andrej Podkonický doplnil: "Neproměňujeme vyložené šance, protože se málo tlačíme před branku. Taková vyrovnaná utkání rozhodují přesilovky a ty nám zrovna moc nevyšly."

Brankář Milan Hnilička si nebyl ještě ráno jistý, zda mu nastřelené koleno levé nohy dovolí nastoupit. "Zkoušel jsem to přes den zatěžovat a ukázalo se, že mohu být v pohodě, i když jsme raději bral utišující prášky, abych bolavé koleno tolik necítil," líčil liberecký gólman, jenž složil poklonu ofenzívní síle Pardubic: "Z útočníků soupeře čiší hlad před brankou, navíc jsou moc šikovní."

Bílé Tygry navíc trápí marodka. K Nedorostovi s Plodkem na ni přibyl v závěru zápasu i Čermák, jenž má po střetu s Koukalem pohmožděné oko. "Sice musíme hrát jen na tři útoky, ale dostaneme se tak alespoň rychleji do tempa a doma zase zabereme," věřil Podkonický. "Doufám, že ve skvělé kulise na libereckém ledě srovnáme sérii podobně jako ve čtvrtfinále proti Slavii," uzavřel Hnilička.

Reklama