Hlavní obsah

Po tragikomické koncovce jsme se konečně zvedli, oddechl si liberecký kapitán Nedvěd

Josef PešoutSport.czPrávo

Hokejisté Liberce po dvou porážkách bez vstřeleného gólu zabrali v extralize proti Vítkovicím. A jejich povedené herní představení řídil především kapitán týmu Petr Nedvěd, který se na vítězství 5:2 podílel dvěma góly a stejným počtem asistencí! Dokonale se tak stal protagonistou zápasu, v němž Bílí Tygři naznačili touhu vylepšit si stále nelichotivé postavení v dolních patrech tabulky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký kapitán Petr Nedvěd.

Článek

Kde podle něj nastala proměna v libereckém výkonu oproti předešlým nezdarům? „Proti Pardubicím i v Chomutově jsme si vytvářeli šance, ale naše koncovka byla žalostná a možná až tragikomická. Tak se to prostě někdy sejde. Tentokrát nám to tam napadalo, protože jsme byli agresivní od první minuty. Kontrolovali jsme hru a byli jsme lepším mužstvem. Lví podíl na výsledku měl i brankář Melicherčík," líčil Nedvěd.

Tým nerozhodil ani vyrovnávací gól soupeře na 1:1. „Na vteřinku to byla studená sprška. Ale říkali jsme si na střídačce, že budeme hrát jako doposud, a že jedna branka nás nezlomí. Celkově jsme odehráli jeden z našich nejlepších zápasů v sezóně hlavně díky střelecké produktivitě, která je kořením hokeje," pokyvoval hlavou liberecký lídr.

Pochválil i obránce

A Nedvěd pochválil i efektivitu obránců Lukáše Dernera s Martinem Čakajíkem. „Góly od beků potřebujeme. Jejich aktivita je velkým plusem pro tým v době, kdy se chceme zvednout z dvanáctého místa tabulky," rozjímal Nedvěd, který 9. prosince oslaví 42. narozeniny.

„Už přijímám první gratulace, ale hlavně bych si přál, abychom se vyvarovali utrápených zápasů, přestali mít výsledky ve stylu nahoru-dolů a abychom ustálili výkonnost a začali častěji vyhrávat," meditoval centr. „Přes léto sice přišlo osm posil, mezi nimi i dost zvučná jména, ale nejde hned přestavět kádr tak, aby se po loňské baráži mohlo naše mužstvo usadit třeba mezi první pěticí v tabulce," zamyslel se kapitán.

Vedle Nedvěda si proti Vítkovicím skvěle vedl Petr Vampola. „Myslím, že tenhle tah s opětovným zařazením obou hráčů do jednoho útoku se podařil. První lajna hrála dobře, Vampola odvedl velkou práci při držení puku v oslabení a celkově přispěl k tomu, že se zvednul i „Méďa". Zápas jsme rozhodli v přesilovkách," uvedl liberecký trenér Pavel Hynek. S tím souhlasil i vítkovický kouč Peter Oremus: „Domácí byli snaživější, důraznější a vyhráli zaslouženě. Je na nás, abychom zapracovali na kvalitě výkonu a přivezli zase body i z venkovních kluzišť."

Reklama

Související témata: