Hlavní obsah

Koukal: Na hanbě jsem skákal jako blázen

Martin KézrSport.czPrávo

Nepříliš příjemné chvíle prožíval v závěru středečního semifinále útočník Pardubic Petr Koukal. Za faul na Leoše Čermáka inkasoval 2+2 minuty a musel sledovat snahu svých spoluhráčů o udržení těsného vedení z trestné lavice. "Když se nám ale povedlo dát gól, začal jsem na té hanbě skákat jako blázen," říká Koukal v rozhovoru pro deník Právo.

Foto: ČTK/Igor Šefr

Pardubickým hokejistům gratuloval po utkání i lyžařský mistr světa Martin Koukal - ilustrační foto.

Článek

Rodilo se druhé pardubické semifinálové vítězství těžce? Nebylo to vůbec jednouché, i když jsme brzy vedli a mohli se pak víc zaměřit na obranu. Liberec má ale moc šikovné útočníky, takže o výsledku nebylo do poslední chvíle rozhodnuto. Při prvním zápase nás zachránil Snopek v prodloužení od loterie nájezdů a nyní ve druhém byl klid teprve, když jim frnknul v oslabení Dopita.

To oslabení jste způsobil vy faulem na Čermáka, jak se to seběhlo? Dojížděl jsem za ním a chtěl mu zvednout hokejku. On o mně ale vůbec nevěděl, nešťastně se v tu chvíli otočil a čepel mé hokejky vyletěla do jeho obličeje. Mrzí mě, že nedohrál a snad bude v sobotním pokračování série schopen nastoupit.

Bylo vám na trestné lavici těžko? Nejdřív jsem měl veliké obavy, že za zranění dostanu vyšší trest, naštěstí rozhodčí viděli, že to bylo neúmyslné, takže jsem dostal jen 2+2 minuty, přesto se ten čas neuvěřitelně táhnul. Když se nám ale povedlo dát gól, začal jsem na té hanbě skákat jako blázen, jenže jsem nemohl na led za spoluhráči, tak jsem se o tu radost podělil alespoň s fanoušky za trestnou lavicí.

V hledišti seděl i váš bratr Martin, lyžařský reprezentant. Stihli jste si hned po zápase promluvit? Přišel jenom bleskově pogratulovat do šatny, ještě spolu utkání probereme.

Vaše řada s mladíky Hemským a Průchou na křídlech působí v posledních zápasech velmi agilně, kdy přišla ta forma? Dostáváme v play-off hodně prostoru na ledě, jsme nabuzení a máme docela slušný pohyb. Jen mě štve, že si vypracujeme každý zápas minimálně dvě, tři vyložené šance, ale nejsou z toho góly. Naštěstí je zatím dávají jiní, takže vyhráváme.

Myslíte, že vám pomáhá i červený přeliv ve vlasech? Když jsme se před dvěma lety barvili naposledy, došli jsme až do finále, třeba to bude mít stejný efekt.

Série se nyní přesune do Liberce, kde domácí v play-off ještě neprohráli. Máte na ně nějaký recept? Liberec bude doma hodně zlobit, ale musíme hrát soustředěně dozadu a počkat si na brejky. Zase bude důležité, kdo dá první gól, ten si pak může dovolit určit děj zápasu.

Reklama