Hlavní obsah

Hamrlík: Vítkovice vyprovokovaly bitku záměrně

Igor BruzlPrávo

Martin Hamrlík byl jednou z vůdčích postav posledních hokejových mistrů ze Zlína. Mezi lídry svého týmu patří i letos a burcuje spoluhráče ve vyhecovaných zápasech semifinále play-off s Vítkovicemi. Ve čtvrtek se série za stavu 1:1 přesunuje do Ostravy a Hamrlík je přesvědčen, že jeho tým uspěje. V rozhovoru pro deník Právo se vyjádřil i k pondělní bitce obou mužstev.

Foto: Sport.cz

Podle Hamrlíka Zlín proti Vítkovicím uspěje.

Článek

Co očekáváte od dvou zápasů semifinále na ledě Vítkovic? Znovu to bude vyrovnaný boj, který budou rozhodovat maličkosti. Určitě se obraz hry příliš měnit nebude a jsem přesvědčen, že náš trenér Bokroš znovu vymyslí na soupeře taktiku, která bude slavit úspěch.

Bude se váš výkon hodně lišit od zápasů ve Zlíně? Budeme opět vycházet z dobré defenzívy a věřím, že nás podrží i brankář Murín. Přesto změny pro utkání v Ostravě mohou přijít.

Budou pramenit z toho, že v ČEZ Aréně je širší kluziště? Hokej na tak širokém ledě je trochu jiný než na našem stadiónu. Většinou se hraje bez velkých šancí a najednou padne gól skoro z ničeho. Není to jako ve Zlíně, kde se střílí i z méně výhodných pozic, protože se puk může nečekaně odrazit.

Není širší kluziště vítkovickou výhodou? Nemyslím si to, vždyť už jsme v jejich hale odehráli spousty zápasů, jsme na to zvyklí. Mně osobně je jedno, jestli hrajeme na širším nebo užším kluzišti, přizpůsobím se tomu.

Nelze nevzpomenout druhý nesmírně emotivní duel ve Zlíně. Byl takový závěr nevyhnutelný? Jsem přesvědčen, že Vítkovice vyprovokovaly bitku v konci zápasu záměrně. Moc dobře vědí, že nás je málo, hodně obtížně dáváme dohromady tři útočné formace. Podle mě to hráči soupeře neunesli, a proto byl závěr takový.

Bylo těžké udržet se v té chvíli na střídačce? Ani to tak složité nebylo, neboť nám všem bylo jasné, že každé zapojení do bitky ze střídačky by automaticky mělo za následek absenci v dalším zápase. To jsme si nemohli dovolit, opravdu máme velké problémy se sestavou.

Jak jste se srovnávali s vítkovickou tvrdostí? Fauly to byly, ostatně jsou na ledě čtyři rozhodčí, kteří by měli všechno vidět. Veliká agresivita se soupeři nevyplatila. I když jsme v přesilovkách nerozhodli, hra ve třech čtyřech hráčích ubírá síly a navíc Vítkovice honily i čas, protože prohrávaly.

Proč jste za takřka deset minut dvojnásobnou přesilovku využili jen jednou? Protože jsme neproměnili šance. Měli jsme jich dost, ale nepadalo nám to. Třeba se to teď zlepší v dalších zápasech v Ostravě.

Tušili jste, že vaše porážka ve druhém zápase by možná sérii rozhodla? Nechtěli jsme si to vůbec připouštět, ale pochopitelně by vedení Vítkovic dva nula na zápasy bylo už kritické, takže druhý duel byl vypjatější. Ale zvládli jsme to a do Ostravy jedeme zase bez nože na krku.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice