Hlavní obsah

Vůjtek: Klička do středu, to byl recept

OSTRAVA

V úspěšné čtvrtfinálové sérii se Spartou byl Vladimír Vůjtek ml. nejproduktivnějším hráčem Vítkovic. O úvod semifinále jej však připravila chřipka a ostřílený útočník se na ledě objevil až ve třetím duelu. A vrátil se včas: jeho gól v prodloužení rozhodl o vítězství domácích, kteří se tak ujali vedení v sérii 2:1.

Foto: internet

Vladimír Vůjtek

Článek

Zhodnotíte klíčový moment zápasu v prodloužení? Když jsem převzal puk, měl jsem připraveny dvě varianty. Buď takovou kličku do středu, anebo fintu s přikopnutím puku bruslí. Když mi nechal bek místo ve středu, hned jsem tam skočil a snažil jsem se puk co nejlépe umístit. Rozhodl jsem se pro správný recept.

Ve Zlíně, kde došlo na nájezdy, jste nehrál. Byl jste dnes určen? Určitě bych šel, ale pořád jsem vnitřně cítil, že na to nedojde. Byli jsme lepší, pomáhali nám diváci, tak jsme byli přesvědčeni, že rozhodneme utkání dřív.

Museli jste v zápase hodně krotit své emoce? Bylo to napjaté, hlavně ve druhé třetině, kdy jsme několikrát hráli v oslabení, navíc tam při dlouhé přesilovce byl i podivný zákrok na Philippa. To jsme byli podráždění, jenže na střídačce jsme si řekli, že se musíme zklidnit, a povedlo se to.

Znovu jste obrátil výsledek v konci utkání. Je to vaše specialita? Když bychom vždy všechno takhle otáčeli a vyhráli bychom, pak bych se nezlobil, ale to asi tak jednoduché nebude. Potřebovali bychom se dostat do vyššího vedení, ovšem v sérii se Zlínem se asi nedají čekat zápasy, které skončí například čtyři jedna.

Během utkání jste stáhli hru na tři řady. To jste měli tolik sil? Trenéři vycítili, že po rozkouskované druhé třetině nejsme v tempu, a určitě nám střídání jen tří řad pak sedělo. Vytvořili jsme si jasnou převahu. Musím ale přiznat, že jsem toho i kvůli prodělané nemoci měl plné kecky a už jsem se modlil, aby na prodloužení nedošlo.

Kde vezmete síly na čtvrtý duel? Vždycky to tak bývá, že kdo vyhraje, je ve výhodě. Po takovém vydřeném vítězství se vše vstřebává rychleji. Předpokládám, že další zápas bude zase hodně podobný.

Reklama

Související témata: