Hlavní obsah

Pincova chyba Vítkovice nezlomila

OSTRAVA

Sesypali se na střelce Vůjtka, ale někde pod klubkem hráčů v modrých dresech byl ukrytý i gólman Marek Pinc. Jeho chyba byla Vítkovicím ve čtvrtek málem osudná, ale nakonec duel se Zlínem otočily: "Chci klukům poděkovat, po gólu Kristka mi bylo hrozně," oddechl si gólman.

Článek

Zlínský útočník už jej musí budit ze snu. Rovněž ve druhém utkání ve Zlíně zaskočila Pince Kristkova nečekaná, leč ne zrovna prudká rána. "Já ani nevím, že to dal zase on. Ale beru to na sebe, neměl bych pouštět takové šmudly," říkal o druhém gólu Zlína.

Pince zachránil ve třetí části Roman Šimíček: "Hrál jsem s Peterkem ve Vítkovicích už před devíti lety, tak jsem stoprocentně věděl, že mi puk vrátí. Pak jsem to tak plivnul na bránu a se štěstím to spadlo za Murína."

Vše pak dokonal gól v prodloužení. "Vůjtek tu kličku do středu umí a vyšla mu parádně, stejně jako následná střela pod vyrážečku. Ukázal, že je silnou vítkovickou individualitou, když se nebál to vzít na sebe," mrzelo brankáře Igora Murína, který v zápase kryl přes třicet střel, ale v prodloužení kapituloval.

Zklamání ve zlínské kabině

Ve zlínské šatně bylo smutno. "Nebyli jsme v zápase horší. Před třetí třetinou jsem už věřil, že můj gól, kdy Pinc střelu trochu podcenil, může být vítězný, jenže pak se začalo hrát nahoru dolů a pro nás to vzalo nešťastný konec," doplňoval Jaroslav Kristek.

"Je to zklamání, už podruhé v semifinále jsme ztratili zápas v nastavení. Možná jsme byli ke konci až moc pasivní a nechali se od Vítkovic zatlačit," mínil útočník Ondřej Veselý.

Nejlepší zlínský střelec v play-off ale odmítal, že by nějak byla poznamenána psychika mužstva. "Když nebudeme odolní, nemáme šanci obhájit titul, takže v pátek prostě musíme sérii srovnat na 2:2," tvrdil Veselý.

"Zápas už skoro směřoval k nájezdům, jenže pak vše rozhodla povedená Vůjtkova akce. Nejsme ale zlomeni, soupeř je jen o krok blíž postupu, ale do finále má ještě daleko," tvrdil kouč Ernest Bokroš.

Reklama

Související témata: