Hlavní obsah

Vrbata: Doma jsme silní, určitě nám pomohou i diváci

LIBEREC

Nelehkou úlohu budou mít v pokračování semifinálové série play-off s Pardubicemi hokejisté Liberce. Úvodní dva duely na ledě soupeře ztratili, před sobotním pokračováním série ale rozhodně neztrácejí bojovnost. "Šamana si do kabiny brát nebudeme, musíme jít štěstí naproti naší hrou," říká v rozhovoru pro Právo jedna z opor Bílých Tygrů Radim Vrbata.

Foto: www.hcbilitygri.cz

Radim Vrbata.

Článek

Proč myslíte, že jste v Pardubicích nedokázali ani jednou vyhrát? Sehráli jsme dvě vyrovnané partie, ale neproměňovali šance a hlavně v prvním zápase si vybrali velkou porci smůly. V druhém utkání jsme chvílemi působili dost zakřiknutě.

Nedařily se ani přesilovky... Bohužel, hráli jsme je dost staticky, chyběl pohyb a větší nápaditost. V závěru středečního zápasu jsme místo srovnání v početní výhodě sami inkasovali. Musíme nácviku přesilových her věnovat čas na tréninku, při vyrovnaných zápasech rozhodují.

Máte ale hodně zraněných, na marodce jsou Nedorost, Plodek i Čermák, který je s poraněným okem dokonce v nemocnici a sezóna pro něj skončila. Jak se na týmu projevují hráčské ztráty? Pro nás je to ohromné oslabení, jenže musíme se s tím porvat. Budeme zase točit jen tři pětky, čímž lépe nabereme tempo, ale zápas nás pak stojí víc sil. Únavy se však nebojím, kondičně jsme na tom velmi dobře. Určitě nedáváme hlavy dolů, ještě není o ničem rozhodnuto.

Co by podle vás mělo na pardubické mužstvo platit? Hráli jsme venku stejný systém zodpovědné obrany, který platil na Slavii, ale na Pardubice nějak nefungoval. Chce to vymyslet něco jiného, musíme se každopádně víc tlačit do branky. Doma však budeme hrát úplně jinak. Se Slavií jsme také prohrávali 0:2 na zápasy, přesto se povedlo srovnat a nakonec i postoupit. Jsem přesvědčen, že můžeme stejný scénář opakovat.

Opravdu si v domácí hale tolik věříte? Před vlastním publikem jsme celou sezónu strašně silní. Diváci nás v tom určitě nenechají a pomohou, my jim můžeme slíbit, že na ledě vypustíme duši. Zatím je štěstí na straně soupeře, doma ho ale přivábíme k nám.

Jak to chcete udělat? Šamana si do kabiny brát nebudeme, musíme jít štěstí naproti naší hrou. Chce to víc střílet, jít do beků a clonit Lašákovi, protože dost puků vyráží. Doma prostě musíme pardubické mužstvo přetlačit.

Reklama

Související témata: