Hlavní obsah

Liberec věří domácímu kouzlu

PRAHA

Pardubičtí hokejisté by mohli už v neděli večer slavit postup do finále extraligy. Museli by ale vyhrát obě utkání v Liberci, kde domácí v play-off dosud neklopýtli a kouzlu vlastního ledu věří i nyní, takže odmítají připustit, že by série skončila během víkendu. Oba víkendové semifinálové duely an severu Čech začínají v 17 hodin, přímým přenosem vysílá ČT2.

Článek

"Prohráváme sice 0:2 na zápasy, ovšem síla našeho domácího prostředí byla dosud veliká a za pomocí vyprodaného hlediště ji chceme zase uplatnit," soudí trenér Josef Paleček, který téměř přišel o hlas a ještě má starosti se složením útoků: "Přišli jsme o Čermáka, který má zalité oko krví a bohužel podobně agresivní typ hráče už nemáme. Nedorost sice zkoušel lehce trénovat, ale nastoupit nemůže. Zařadíme proto některé juniory, abychom dali dohromady čtyři řady."

Liberec touží hlavně zlepšit přesilovky. "V nich se zápasy rozhodují. Chceme hrát hodně útočně, ale přitom nedat Pardubicím možnost brejků," doplňuje Paleček.

U Pardubic visí otazník nad lídrem kanadského bodování play-off Mikeskou, kterého bolí záda. "Pokud by opravdu nemohl hrát, zaskočil by za něj Divíšek mezi Hejdukem a Bulisem," míní trenér Vladimír Martinec, který očekává velmi těžká utkání: "Sice jsme Liberec doma dvakrát porazili, což hodně pomohlo psychice mužstva, z nějž cítím pozitivní klídek, ale soupeř nyní bude ještě víc kousat. Musíme hrát rozvážně z obrany a hlavně nedělat chyby ve středním pásmu."

Česká pojišťovna play-off
LIBEREC - PARDUBICE (stav série 0:2)
Boj o finále nevzdal, nemohou ale hrát Plodek, Čermák ani Nedorost.Mají psychicky navrch, otazník nad Mikeskou, jehož trápí záda.

Reklama

Související témata: