Hlavní obsah

APK zkrátila Hubáčkovi trest za brutální faul

PRAHA

Asociace profesionálních klubů ledního hokeje na své sobotní valné hromadě vyhověla odvolání Vítkovic a rozhodnutím valné většiny členů zkrátila disciplinární trest pro ostravského útočníka Petra Hubáčka o dvě utkání. Ten tak bude svému celku chybět už jen při pondělním utkání semifinále play-off na ledě Zlína.

Článek

Hubáček ve vypjatém závěru druhého semifinálového duelu ve Zlíně udeřil do hlavy ležícího Jaroslava Kristka a dostal trest ve hře, který automaticky znamená zákaz startu v příštím utkání. O další čtyři zápasy pak zvedlo Hubáčkův distanc středeční rozhodnutí disciplinární komise.

Ředitel extraligy Stanislav Šulc se nechtěl k verdiktu valné hromady APK vyjadřovat. "Nezlobte se, ale vše si nechám pro sebe," řekl v rozhovoru pro Sport.cz. Odmítl také uvést, kolik klubů souhlasilo pro snížení trestu pro vítkovického hráče. "Byla to valná většina," řekl jen.

Trest z druhého zlínského duelu už vypršel vítkovickému obránci Marku Malíkovi. Ten nesměl kvůli faulu na Miroslava Okála nastoupit ve dvou zápasech.

Reklama

Související témata: