Hlavní obsah

Liberec - Zlín 0:4Horčička opět vynuloval Liberec a Zlín jasně vyhrál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Čech 0 : 1
22. Zámorský 0 : 2
29. Honejsek 0 : 3
43. Horák 0 : 4
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Zlína zvítězili ve 26. kole extraligy na ledě Liberce 4:0 a potvrdili, že se jim proti Severočechům v této sezoně daří. Ve dvou vzájemných duelech nedovolili Tygrům vstřelit ani jednu branku a Luboš Horčička si tak připsal druhou nulu v extraligovém ročníku.

Článek

Zlínští tak navázali na páteční výhru nad první Spartou a upevnili si páté místo v tabulce. O osudu utkání rozhodly přesilové hry. Zatímco domácí nevyužili dlouhou početní výhodu pět na tři, hosté dvě přesilovky proměnili. Třemi body za tři asistence se blýsknul útočník Petr Holík.

Domácí do utkání vlétli a hned po dvaceti vteřinách skončila Vampolova sražená střela na tyči Horčičkovy branky. Vzápětí si Liberečtí zahráli přesilovou hru, ale mohli sami inkasovat. Leška najížděl tváří v tvář Melichečíkovi, ten však jeho blafák pokryl.

V 6. minutě fauloval hostující Čech a po dalším trestu za protesty zlínského trenéra Vlacha se Liberci naskytla dvouminutová přesilovka pět na tři. Bílí Tygři ale s dlouhou početní výhodou naložili špatně a Horčičku výrazněji neohrozili. Do vedení tak šel Zlín, když ihned po vhazování prostřelil Melicherčíka střelou k tyči Čech.

V úvodu druhé třetiny poslal Zlín do dvoubrankového vedení Zámorský, který tvrdou ranou využil přesilovku. V další početní výhodě Moravanů byl blízko ke gólu Veselý, skvěle však zasáhl Melicherčík. Snížit mohl domácí Urban, Horčička byl ale pozorný. Prosadili se tak opět hosté. Honejsek byl při přesilové hře důrazný na brankovišti a zvýšil již na rozdíl tří gólů.

Bílí Tygři byli směrem dopředu bezzubí, což se nelíbilo ani domácímu publiku, které dávalo svou nespokojenost najevo častým pískotem. To hosté byli při chuti a krátce po začátku třetího dějství přidal čtvrtý gól obránce Horák, který tvrdou ranou propálil Melicherčíka. Severočeši působili celý zápas odevzdaným dojmem a dobře fungující obrana hostů jim nedovolila vstřelit ani čestný gól.

26. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - PSG Zlín 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 15. F. Čech (Holík, Zámorský), 22. Zámorský (Marušák, Holík), 29. Honejsek (Holík), 43. Horák (Honejsek, Čajánek). Rozhodčí: Turčan, Wagner - Blümel, Lučan. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:2. Diváci: 3745.
Liberec: Melicherčík - Kolmann, Derner, Voráček, Vitásek, Výtisk, Šimek, Čakajík - T. Urban, Nedvěd, Vampola - Bartek, Bulík, Víšek - Pospíšil, Filippi, Bulíř - Valský, Zacha, J. Vlach. Trenéři: Hynek a M. Černý.
Zlín: Horčička - Marušák, Urbanec, Zámorský, Řezníček, Tesařík, Horák - Balaštík, Leška, O. Veselý - Kubiš, Holík, F. Čech - Honejsek, Čajánek, Köhler - Fořt, Melenovský, P. Sedláček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články