Hlavní obsah

Shoda náhod, řekl zlínský Horčička, když podruhé v sezóně vynuloval Liberec

Liberec

Hokejisté Zlína si po cenném tříbodovém zisku z páteční přestřelky s lídrem tabulky Spartou (6:5) zajeli pro další extraligové vítězství do Liberce. Díky soustředěnému výkonu ve všech herních činnostech porazili matné domácí Bílé Tygry (4:0) a poskočili už na čtvrtou příčku.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Brankář Zlína Luboš Horčička.

Článek

Čisté konto vychytal brankář Luboš Horčička, čímž si zopakoval svůj kousek z prvního vzájemného duelu na zlínském ledě. Tehdy jeho tým vyhrál 3:0.

„Je to asi shoda náhod. Ta předešlá nula je už minulostí a ani jsem si na ni před zápasem nevzpomněl. Velký podíl na výsledku má celý tým. Liberec jsme do ničeho nepustili, naši útočníci se dobře vraceli, obránci padali do střel a často je zblokovali před sebe. Sehráli jsme skvělé utkání," liboval si Horčička.

Klíčovým momentem bylo ubráněné dvouminutové zlínské oslabení tří proti pěti v první třetině. „Věděli jsme, že se od toho bude odvíjet asi celý zápas. Liberečtí mají dobré hráče v čele s Nedvědem. Tentokrát jim to ale v koncovce nešlo, chybí jim pohoda. Řekli jsme si, co budeme hrát, a naše důslednost na soupeře platila," líčil gólman, který už hleděl i k úternímu zápasu v Litvínově. „Jsme na cestách a přesuneme se k němu v pondělí přímo z Liberce. Nijak nám to putování po severu Čech ani nevadí. V kabině je výborná atmosféra a přáli bychom si znovu tři body," trochu se usmál Horčička, který jinak nedává najevo emoce.

Brankářovu jistotu ocenil i zlínský kapitán Petr Čajánek: „Luboš Horčička je zkušený gólman, jehož nic nerozhodí. Jsme hlavně rádi, jak jsme zvládli podstatnou část zápasu v Liberci a dohráli jsme jej tak, jsme si představovali. Snažíme se sbírat body a momentálně nám to vychází."

Nedvěd: Je to k zamyšlení

Obrovské zklamání naopak panovalo na liberecké straně. Bílí Tygři neskórovali letos už v pátém utkání, což je pro ně nelichotivá vizitka. Kapitán týmu Petr Nedvěd jen suše konstatoval: „Znovu se potvrdilo, že když nedáš gól v přesilovce pěti proti třem, nezasloužíš si vyhrát. Přitom jsme ji měli celé dvě minuty, a taková možnost se naskytne v tak důležitém souboji jen zřídka. Místo abychom dostali fanoušky i sebe do zápasu a šli do vedení, tak jsme nabídli soupeři šanci na vítězství," klopil zrak protřelý centr.

„Zlín byl lepší v pohybu, chytrosti, skoro ve všech činnostech. U nás hraje jeden hráč a ostatní se koukají. Takhle to nejde, je to k zamyšlení," meditoval Nedvěd. Co potřebuje Liberec, aby se zvednul? „Musíte se zeptat trenéra," odvětil liberecký kapitán.

Reklama

Související témata: