Hlavní obsah

Měli jsme mít v extralize o šest bodů víc, tvrdí liberecký asistent Černý

Liberec

Rozpačitě vyzněla první polovina základní části hokejové Tipsport extraligy v podání libereckých Bílých Tygrů. Po šestadvaceti kolech jsou i vinou kolísavých výkonů až na jedenáctém místě tabulky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zklamaný liberecký kapitán Petr Nedvěd po porážce.

Článek

„Bohužel nejsme schopni natáhnout nějakou úspěšnou šňůru. Hlavně v první čtvrtině soutěže jsme ztratili výborně rozehrané zápasy. A to doslova nesmyslným závěrem, kdy jsme si rýsující se příznivý výsledek sami shodili. Nejen, že jsme mohli mít o šest bodů víc, ale my jsme je prostě měli získat, a nezískali," dumá asistent libereckého trenéra Milan Černý nad dosavadní bilancí.  Bílí Tygři tak neustále dohánějí manko. „V momentě, kdy se nadechneme, že můžeme přidat třetí vítězství, přijde zase porážka. Tuhle káru pořád táhneme za sebou," tvrdí kouč.

V zápase se Zlínem Bílí Tygři vyhořeli v přesilovkách. „Neproměněná početní výhoda pěti proti třem byla klíčová a zanechala na mužstvu stopy. V tom spatřuji největší slabinu. Ale i za stavu 0:2 byla vidět na většině hráčů enormní snaha. Jenže doplatili jsme na smůlu v některých okamžicích. Puky se neodrážely k našim hokejkám a prostě jsme nedokázali překonat brankáře Horčičku," rekapituluje Černý. Zároveň připomněl, že Zlín byl ve svých přesilovkách efektivnější. „Proměnili dvě, což byl klíč k jejich úspěchu a naší porážce," připomněl Černý.

Chmury z nezdarů dával najevo i mladý liberecký útočník Pavel Zacha. „Hra Zlína nám nesedí, je to nepříjemný soupeř. Podruhé v sezóně jsme jim nedali ani gól. Jejich brankář Horčička vychytal proti nám svoji druhou nulu. Musíme se víc snažit dohrávat souboje, tlačit do koncovky a vyvarovat se dalších herních neduhů," říká talentovaný forvard.

Liberečtí mají před sebou náročný program, když už v úterý hrají na opačném konci republiky v Třinci a hned ve čtvrtek hostí doma mistrovskou Plzeň.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice