Hlavní obsah

Tygři rozhodli v nástupech do třetin

LIBEREC

Skvěle zvládnuté nástupy do jednotlivých třetin v podání domácích hráčů byly klíčovým aspektem v sobotním duelu hokejistů Liberce s Pardubicemi (4:1). Severočeši i počtvrté v play-off dokonale využili výhodu vlastního ledu a sklidili aplaus nadšeného publika. Domácí neporazitelnost budou hájit znovu s Pardubicemi v neděli od 17 hodin.

Článek

"Soupeř hrál v prvních dvou vzájemných zápasech jinak, než jsme čekali, a potřebovali jsme si na jeho styl zvyknout. Věděli jsme, že si nemůžeme dovolit prohrávat 0:3 v sérii, což se už těžko otáčí. Proto jsme se i při absenci několika zraněných kluků koncentrovali na začátek zápasu. Pořád jsme se tlačili dopředu a přitom hráli spolehlivě i v obraně," spokojeně hodnotil duel slovenský útočník ve službách Bílých Tygrů Lubomír Vaic, který svůj výborný výkon korunoval po dvou asistencích na góly V. Nováka a Podkonického brankou na 4:0.

"Jeden z pardubických beků ztratil u zadního mantinelu puk. Chtěl jsem nahrát Podkonickému, ale kotouč se dostal k Jirušovi, jehož střela mě trefila do chrániče na koleni a od něj se puk odrazil do sítě," popsal autor gólu situaci z úvodu třetí části.

Pardubické rozpaky

Důvody ke spokojenosti netajil ani centr prvního útoku Aleš Kotalík: "Byl to z naší strany dosud nejpovedenější zápas v semifinále. Myslím, že jsme dokonale splnili taktiku, když jsme se vyvarovali zbytečných faulů. Rozhodčí konečně pískali dobře a mohli jsme se věnovat jen hokeji."

Jeho spoluhráč z první formace Stanislav Procházka si spolupráci s Kotalíkem a Vrbatou pochvaloval: "Jsou to vynikající útočníci a snažím se je vhodně doplňovat. Pardubičtí nás ničím nepřekvapili, naopak my jsme je asi zaskočili počáteční aktivitou a důsledností. Potěšilo mě, že jsem se v této sezóně proti svému bývalému klubu poprvé střelecky prosadil."

S rozpaky na tvářích vycházeli ze šatny pardubičtí hokejisté. "Liberečtí si před sobotou stěžovali, že jim chybí štěstí. Teď se ho tedy dočkali. Možná, že jsme je i podcenili, a to se nám vymstilo," pokrčil rameny obránce David Havíř. "Svůj první zápas v letošním play-off jsem si představoval jinak. Po uzdravení jsem dlouho čekal na šanci v sestavě, ale zápas se mi nevydařil. Rozhodly dva rychlé góly v úvodu," posteskl si útočník Lubomír Korhoň, který v minulé sezóně působil právě v Liberci.

Reklama

Související témata: